Cavendish naar Israel-Premier Tech? Drie hints dat 'Cav' zijn nieuwe ploeg heeft gevonden Wielrennen
Wielrennen

Cavendish naar Israel-Premier Tech? Drie hints dat 'Cav' zijn nieuwe ploeg heeft gevonden

Cavendish naar Israel-Premier Tech? Drie hints dat 'Cav' zijn nieuwe ploeg heeft gevonden

Het leek bijna zeker dat Mark Cavendish naar B&B Hotels-KTM zou vertrekken, nadat zijn contract bij Quick Step-Alpha Vinyl niet werd verlengd. Door problemen bij de Franse ploeg lijkt Cavendish mogelijk een andere ploeg gevonden te hebben: Israel-Premier Tech. Waarom zou de sprinter kiezen voor de gedegradeerde ploeg? In de Leiderstrui zag drie hints voorbij komen.

Even benadrukken: Er is niets bevestigd vanuit zowel Cavendish als Israel-Premier Tech. Maar wie Cavendish een beetje kent, weet ook dat toevalligheden niet zo vaak voorkomen in zijn leven. Een mogelijk obstakel is dat de Israëlische formatie door de degradatie niet zeker is van een startplek in de Tour de France, waar Cavendish ongetwijfeld voor zijn recordbrekende 35e etappezege wil gaan.

Hint 1: de mislukte persconferentie van B&B Hotels-KTM

Op 26 oktober zou B&B Hotels-KTM een persconferentie houden over de toekomst van de ploeg. Daar werd gespeculeerd dat de ploeg met nieuwe sponsoren zou komen, die een flinke financiële boost zouden geven aan de ploeg. Bij dat persmoment zouden ook nieuwe renners gepresenteerd moeten worden, waaronder Cavendish. Op het laatste moment werd de persconferentie echter geannuleerd. De ploeg zou moeite hebben met het contracteren van sponsors. Nu de ploeg op dit moment niet over de financiële stootkracht lijkt te beschikken die nodig is, staat de transfer van Cavendish op losse schroeven.

Hint 2: de 'teamfoto' in Singapore

Cavendish was afgelopen week aanwezig bij het Tourcriterium in Singapore. De 37-jarige sprinter leek zich niet echt te vermaken, maar nam wel de tijd om op de foto te gaan met renners van Israel-Premier Tech. Met een brede glimlach staat Cav naast onder anderen Chris Froome en Hugo Houle. Wellicht een onschuldig kiekje, of misschien toch wat frappant dat hij juist met die ploeg staat te poseren nu de geruchten van een mogelijk vertrek naar de Israëlische ploeg aanwakkeren...

Hint 3: de fietstocht met Factor-CEO Rob Gitelis

Na het wielerseizoen zoeken veel renners even de zon op. Niet om te trainen, maar om eindelijk een keertje rust te nemen. Zo ook Cavendish, die naar Ibiza vloog. Daar was de Manx Missile niet alleen om te zonnen: hij nam ook de tijd voor een rondje op de fiets met Rob Gitelis, de CEO van fietsfabrikant Factor, die op Instagram een selfie met de Britse sprinter plaatste. Laat Factor nou net de fietsleverancier van Israel-Premier Tech zijn...

Cavendish naar Israel-Premier Tech? Drie hints dat 'Cav' zijn nieuwe ploeg heeft gevonden

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws