Cavendish opnieuw ten val, samen met Marit: 'Windvlaag blies ons onderuit in afdaling' Wielrennen
Wielrennen

Cavendish opnieuw ten val, samen met Marit: 'Windvlaag blies ons onderuit in afdaling'

Cavendish opnieuw ten val, samen met Marit: 'Windvlaag blies ons onderuit in afdaling'

De Giro d'Italia 2023 is nog niet echt de editie van Mark Cavendish. De Brit kwam woensdag al ten val in volle eindsprint, waar hij de gevolgen donderdag van moest dragen. In die etappe was het echter opnieuw raak.

Cavendish werd op de eerste klim van de dag gelost, waarop Astana Qazaqstan Team enkele renners liet wachten. Daarna kwam hij echter opnieuw ten val in een afdaling. 'Met Mark gaat het oké, hij voelt zich goed. Hij heeft enkele nieuwe verwondingen op zijn rechterzijde, maar gelukkig geen serieuze blessures.'

Arne Marit kwam woensdag al twee keer ten val, en ook hij lag daags daarna bij de val met Cavendish. 'We vielen in de afdaling toen de wind ons in een bocht plots wegblies', getuigde de Belg van Intermarché-Circus-Wanty. 'Dit is al mijn derde val in twee dagen, maar we zullen blijven vechten. De komende dagen zullen hoe dan ook zwaar worden.'

Voor beide sprinters lijkt de rit van dinsdag de volgende kans te worden, daar de Giro in de komende dagen het middengebergte opzoekt en een tijdrit heeft gepland.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws