Cavendish raakt met zieke Mørkøv meesterknecht kwijt, drie renners knijpen in de remmen Wielrennen
Wielrennen

Cavendish raakt met zieke Mørkøv meesterknecht kwijt, drie renners knijpen in de remmen

Cavendish raakt met zieke Mørkøv meesterknecht kwijt, drie renners knijpen in de remmen

Michael Mørkøv stapt in de zevende etappe van de Giro d'Italia niet meer op. De ervaren Deen van Quick Step-Alpha Vinyl is in de nacht van donderdag op vrijdag ziek geworden en kan zodoende niet verder.

Mørkøv was vlak voor de Giro de vervanger van Ilan Van Wilder, die door een crash in Luik-Bastenaken-Luik niet kon deelnemen aan de rittenkoers in Italië. Aan de hand van Mørkøv sprintte Mark Cavendish op dag drie naar ritwinst en kwam hij er in de zesde etappe dichtbij. Cavendish werd derde.

Voor de Britse spurter is het vertrek van Mørkøv slecht nieuws, daar Cav altijd blind vertrouwt op z'n Deense leadout. De verwachting was al niet dat Mørkøv de Giro d'Italia uit zou rijden, daar hij ook in de Tour de France wordt verwacht, naar alle waarschijnlijkheid aan de zijde van Fabio Jakobsen. Koorts zet echter een vroegtijdige punt achter zijn Giro.

Doull ziek, Samitier geblesseerd

Mørkøv was zeker niet de enige die vrijdag de finish van de zevende etappe niet haalde. In de verschroeiende eerste twee koersuren knepen Samuele Zoccarato (Bardiani), Owain Doull (EF) en Sergio Samitier (Movistar) in de remmen. Bij Doull ging het om maagklachten, daar hij naar verluidt zelfs over zijn nek ging langs de kant van de weg. Samitier ging eerder deze Giro al tegen de grond en hield het met zijn verwondingen voor gezien. Zoccarato zagen we gek genoeg nog in een kopgroep in de openingsfase, maar de Italiaan kon niet verder.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws