Mooi nieuws voor Cavendish: Michael Mørkøv vervangt Van Wilder in Giro-selectie Quick Step Wielrennen
Wielrennen

Mooi nieuws voor Cavendish: Michael Mørkøv vervangt Van Wilder in Giro-selectie Quick Step

Mooi nieuws voor Cavendish: Michael Mørkøv vervangt Van Wilder in Giro-selectie Quick Step

Michael Mørkøv zal de vervanger zijn van Ilan Van Wilder in de Giro d'Italia-selectie van Quick Step-Alpha Vinyl. Dat heeft de Deen zelf aangegeven in de Deense podcast Forhjulsir.

Mørkøv zal de eerste dertien etappes van de Giro, die aankomende zaterdag begint in Boedapest, afwerken als lead-out van Mark Cavendish. Een mooie opsteker voor de Brit, die Mørkøv dit jaar voornamelijk aan de zijde zag van Fabio Jakobsen. De Deen en Nederlander trekken ook samen naar de Tour, wat vermoedelijk de reden is dat Mørkøv de Giro niet gaat uitrijden.

In de drie races die Mørkøv en Cavendish dit jaar samen afwerkten waren ze twee keer succesvol (UAE Tour en Milaan-Turijn). Op de voorlopige startlijst van de Giro staan namens Quick Step-Alpha Vinyl ook onder meer Davide Ballerini, Bert Van Lerberghe en Josef Cerny, wat betekent dat Cavendish in zijn grote seizoensdoel over een serieuze trein kan beschikken.

Cavendish na Milaan-Turijn blij met Mørkøv

Na afloop van de door hem gewonnen Milaan-Turijn deelde Cavendish al enkele complimenten uit aan de Deense lead-out, met wie hij vorig seizoen al zo succesvol was in de Tour de France. 'Ik mocht het weer eens laten zien met een solide sprinttrein, die dit seizoen vaak op pad is met Fabio Jakobsen. En je ziet hoe geweldig ze zijn, ik ben super blij', zo vertelde Cavendish destijds.

Mørkøv kwam nu in beeld doordat Van Wilder forfait moest geven voor de Ronde van Italië. De Belgische jongeling brak zijn kaak bij de massale valpartij in Luik-Bastenaken-Luik, waardoor de ploegleiding van Quick Step-Alpha Vinyl op zoek moest naar een solide vervanger.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws