Demi Vollering slaat meteen slag met ritwinst en leiderstrui in Baskenland, Rooijakkers tweede Wielrennen
Wielrennen

Demi Vollering slaat meteen slag met ritwinst en leiderstrui in Baskenland, Rooijakkers tweede

Demi Vollering slaat meteen slag met ritwinst en leiderstrui in Baskenland, Rooijakkers tweede

Demi Vollering heeft de eerste etappe in Itzulia Women gewonnen. De Nederlandse kopvrouw van SD Worx was onderdeel van een groepje van drie, die in de slotfase van de etappe wegreed. Vollering was de sterkste van het trio, voor Pauliena Rooijakkers en Kristen Faulkner. Het peloton kwam binnen op 41 seconden.

De Ronde van het Baskenland voor vrouwen wordt voor het eerst verreden dit seizoen en kreeg meteen de WorldTour-status. Met drie lastige etappes kan Itzulia Women alvast dienen als mooie voorbereiding richting de Tour de France. Vollering gaf voor de ronde al aan dat ze heel benieuwd is hoe ze zich op de langere beklimmingen gaat houden tegenover de rest.

Goed, zo was het antwoord. Vollering zat al vroeg in het offensief, in een groep met Lucinda Brand, Elise Chabbey en SD Worx-ploeggenote Ashleigh Moolman. Heel lang konden ze niet genieten van die samenstelling, want het peloton vond de vier duidelijk te gevaarlijk. Vollering liet het er niet bij zitten en koos niet veel later opnieuw de aanval, dit keer met Rooijakkers en Faulkner in het wiel.

Het bleek de beslissende zet, want de drie werkten goed samen en hadden bovendien op zestig kilometer van het einde de laatste gecategoriseerde klim al gehad. Na bijna 106 kilometer aanvallende koers lag de finish heuvelop in Labastida. Vollering en Rooijakkers bleken de twee meest explosieve dames, waarbij Vollering er in slaagde nog een versnelling te plaatsen. Daarmee pakte ze de ritzege en de eerste leiderstrui. Bovendien is haar voorsprong - inclusief bonificatieseconden - op de vrouwen uit het peloton al een kleine minuut.

Uitslag etappe 1 Itzulia Women 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws