Cavendish trots op ploeg, ondanks derde plek: 'Ze deden meer dan ze moesten doen' Wielrennen
Wielrennen

Cavendish trots op ploeg, ondanks derde plek: 'Ze deden meer dan ze moesten doen'

Cavendish trots op ploeg, ondanks derde plek: 'Ze deden meer dan ze moesten doen'

Voor Mark Cavendish kon de dertiende Giro-rit - met de bergen in zicht - wel eens zijn laatste kans zijn op een ritzege. De Brit haalde er met zijn ploeg alles uit richting Cuneo, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met plek drie.

'Het was geen eenvoudige rit en we moesten zorgen voor een sprint aan het einde van de dag. We moesten over de klim geraken, de koplopers achtervolgen en het gat dichtrijden', legt Cavendish uit. De rappe man overleefde de lastige klim, maar er moesten vervolgens nog wel zeven minuten dichtgereden worden naar de kopgroep.

Daarvoor offerde de volledige Quick Step-ploeg zich op. 'De jongens waren voortreffelijk vandaag. Ze deden meer dan ze moesten doen. De finale was lastig en in de laatste kilometer zat ik een beetje te ver. Ik gaf alles en reed de beste sprint die ik nog kon rijden. Ik ben trots op de jongens en hun geweldige werk', sloot Cavendish af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws