Van der Poel kreeg minder nachtrust in het roze: 'In de Tour was het pas echt dramatisch' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel kreeg minder nachtrust in het roze: 'In de Tour was het pas echt dramatisch'

Van der Poel kreeg minder nachtrust in het roze: 'In de Tour was het pas echt dramatisch'

Mathieu van der Poel heeft de eerste dagen de Giro d'Italia minder goed geslapen toen hij de roze trui droeg, dan in de dagen erna, zo is gebleken uit de cijfers. De Nederlander van Alpecin-Fenix vertelt aan Het Nieuwsblad dat een energiebandje om zijn pols hem en zijn ploeg Alpecin-Fenix wijzer maken tijdens drukke periodes.

Het armbandje is gemaakt door Whoop en bestaat al vijf jaar. Van der Poel werkt er naar eigen zeggen echter pas twee jaar mee. Alpecin-Fenix-ploegbaas Philip Roodhooft vertelt dat het polsbandje belangrijke parameters meet, die van pas kunnen komen in de planning als het gaat om herstel, nachtrust en dat soort zaken. 'Je kan natuurlijk geen conditie bij toveren of vermoeidheid weggommen, maar de invulling van de dag kan voor een bepaalde renner wel aangepast worden op basis van de inzichten die we krijgen.'

Alpecin-Fenix is om die reden ook bezig geweest met Van der Poel, die op dag één van de Giro d'Italia de roze trui pakte en die in totaal vier dagen droeg. De Whoop-armband toonde aan dat de score - die kan variëren tussen 0 en 21 - hoger uitsloeg in de dagen dat Van der Poel de leiderstrui droeg. De nachtrust van de kopman was minder, gebaseerd op cijfers van onder meer de hartslag, rustpols en lichaamstemperatuur.

Luie Van der Poel heeft liever een armband dan een saturatiemeter

Voor Van der Poel is de Whoop een handige tool die hij graag gebruikt. 'Dat kwam eigenlijk door mijn luiheid. De ploeg heeft graag elke dag zicht op onze ochtendpols. Om daar niet altijd een saturatiemeter voor te moeten gebruiken, ben ik met Whoop beginnen te werken.' Van de hogere waardes in de eerste roze dagen van de Giro schrikt MVDP niet. 'Het viel nog mee. In de Tour van vorig jaar was het pas echt dramatisch en dat voelde ik toen ook.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws