Vollering maakt rentree na hersenschudding: 'Heb het twee weken rustiger aan moeten doen' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Vollering maakt rentree na hersenschudding: 'Heb het twee weken rustiger aan moeten doen'

Vollering maakt rentree na hersenschudding: 'Heb het twee weken rustiger aan moeten doen'

Demi Vollering maakt deze week haar rentree in de Ceratizit Challenge. De Nederlandse renster van SD Worx viel twee weken geleden uit in de Tour of Scandinavia met een hersenschudding en hoopt zichzelf te kunnen voorbereiden op het WK. 'Mijn vorm was uitstekend en in twee weken ben je dat normaal niet kwijt.'

Vollering voert in de Ceratizit Challenge, ook wel de vrouwelijke Vuelta genoemd, een ploeg met Lotte Kopecky, Kata Blanka Vas, Anna Shackley, Marlen Reusser en Niamh Fisher-Black aan. 'We gaan met een heel sterke ploeg naar Spanje en ik hoop op meer dan etappewinst', laat ploegleider Danny Stam weten.

'Het is een lastig parcours en daarmee dient deze wedstrijd als een ideale maatstaf voor de wereldkampioenschappen in Wollongong', stelt Stam. Vollering is het daarmee eens. 'Dit is de ideale warming up. Een vijfdaagse rittenkoers op dit moment in het seizoen is perfect en het parcours is uitdagend', aldus de renster die zichzelf ook al toonde in de Tour de France Femmes deze zomer.

Vollering heeft het twee weken rustiger aan moeten doen

'Ik heb het twee weken rustiger aan moeten doen, maar ondertussen kan ik op training weer voluit gaan', blikt Vollering nog kort terug op haar crash in Scandinavië. 'Mijn vorm was uitstekend. In twee weken ben je dat normaal niet kwijt. Ik heb het gevoel dat de benen weer goed aanvoelen op training, maar uiteraard is het nog even afwachten hoe zich dat in een wedstrijd zal vertalen.'

'Er zitten enkele zware etappes tussen. Het wordt zaak om op de eerste dag meteen een goede ploegentijdrit neer te zetten en liefst daar al wat tijd te pakken. Met Marlen Reusser hebben we alvast een belangrijk wapen in handen voor die ploegentijdrit. Ze zal er zeker haar zinnen op gezet hebben', laat de kopvrouw van SD Worx nog weten.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws