Ciccone zakt door het ijs in eigen streek: 'Zo is wielrennen, het gaat niet zoals je altijd wilt' Wielrennen
Wielrennen

Ciccone zakt door het ijs in eigen streek: 'Zo is wielrennen, het gaat niet zoals je altijd wilt'

Ciccone zakt door het ijs in eigen streek: 'Zo is wielrennen, het gaat niet zoals je altijd wilt'

Voor Trek-Segafredo was de etappe naar Blockhaus er één met een dubbel gevoel. Juan Pedro López behield zijn roze trui, maar kopman Giulio Ciccone verloor meer dan negen minuten in zijn eigen regio. De man uit de Abruzzen probeert de moed erin te houden.

De RAI ving Ciccone na de finish op. 'Het is een teleurstelling voor me om zoveel mensen te zien langs de kant van de weg, maar niets te kunnen doen. Ik had niet mijn dag, maar het is niet anders. Zo is wielrennen: het is een zware sport en het gaat niet altijd zoals je wilt', blijft de klimmer realistisch.

Ciccone kan moed putten uit het feit dat López nog steeds in het roze rijdt. 'We hebben de roze trui en dat is heel belangrijk voor de ploeg. We hebben een goede ploeg met een geweldig doel, en zoals op alle slechte dagen kijken we vooruit. Juan Pedro is niet zomaar iemand, hij gaat heel goed bergop.'

Ciccone: 'Misschien was dit gewoon één slechte dag'

Voor de Italiaan zelf verandert er het nodige nu hij niet meer meedoet voor een klassement. 'Ik zal me zeker opofferen voor Juan Pedro en we gaan er alles aan doen om de roze trui te verdedigen. Voor mijzelf wil ik dag per dag bekijken, misschien herstel ik en was dit maar gewoon één slechte dag.'

De kopman van Trek-Segafredo staat nu op een 21e plaats in het klassement, op 10.16 minuut van ploegmaat López. Andere klassementsmannen als Simon Yates en Wilco Kelderman kregen zondag ook een flinke klap te verwerken.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws