Materiaalpech en fietswissels kosten Kelderman klassement: 'Toen zat ik al op apegapen' Wielrennen
Wielrennen

Materiaalpech en fietswissels kosten Kelderman klassement: 'Toen zat ik al op apegapen'

Materiaalpech en fietswissels kosten Kelderman klassement: 'Toen zat ik al op apegapen'

Waar Wilco Kelderman ongetwijfeld blij zal zijn met de ritzege van ploeggenoot Jai Hindley, overheerst vooral teleurstelling over zijn eigen resultaat in de negende etappe van de Giro d’Italia: 33ste op bijna elf minuten… Er ging echter pech aan vooraf.

In de afdaling richting de slotklim naar Blockhaus ging het mis. ‘Daar reed ik een spaak uit mijn wiel.’ Daardoor ontbrak hij in de groep der favorieten aan de voet van de laatste klim. ‘Ik denk dat die spaak te warm werd, die klapte gewoon, door de druk’, vertelt Kelderman na afloop aan In Het Wiel van het AD.

Kelderman moest in de afdaling – die hij ‘supersnel’ noemt – vervolgens twee keer van fiets wisselen. ‘Toen zat ik al op apegapen voor de klim. Ik had daar al wel het idee dat het hem niet meer ging worden. Het was niet mijn dag. Natuurlijk ben ik zwaar teleurgesteld’, zegt Kelderman.

Kelderman kende een allesbehalve voorspoedige voorbereiding op de Giro d’Italia. Dat begon al na een mindere winter, omdat hij eind vorig seizoen geopereerd moest worden na een val in de Benelux Tour. Ziekte en verschillende valpartijen dwarsboomden hem dan weer dit seizoen. Toch begon Kelderman de Giro opvallend goed met een korte uitslag op de punchy aankomst van dag één en een top tien plek in de tijdrit.

‘De eerste paar dagen was het goed’, bevestigt Kelderman. ‘Maar dat was ook niet heel lastig. Dan wordt er snel gedacht door iedereen van ‘’die Wilco is wel in orde.’’ Ik ben blij dat Jai er zo goed voor staat, daar kunnen we voor werken, de Giro is nog niet over. Mijn voorbereiding op deze Giro was gewoon niet goed. Dan hoop je dat het goed genoeg is in de koers, maar ik wist eigenlijk al dat het moeilijk zou worden’, aldus Kelderman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws