Yates ziet Giro-droom door knie en warmte uiteenspatten: 'Weet niet of ik doorga' Wielrennen
Wielrennen

Yates ziet Giro-droom door knie en warmte uiteenspatten: 'Weet niet of ik doorga'

Yates ziet Giro-droom door knie en warmte uiteenspatten: 'Weet niet of ik doorga'

Simon Yates had in de negende etappe van de Giro d’Italia weer één van zijn typische offdays. Dit keer lag het echter minder aan zijn grilligheid, maar vooral aan klachten aan zijn knie. Ook de warmte speelde hem parten. In de belangrijke etappe voor de klassementsrenners – met finish op de Blockhaus – verloor hij ruim elf minuten.

Op de slotklim naar Blockhaus was het INEOS Grenadiers dat in functie van Richard Carapaz de koers hard maakte. Dat kostte Yates al snel de kop. De Brit – die de tijdrit op dag twee won en als één van de topfavorieten voor de eindzege werd gezien – moest snel lossen en verloor ruim elf minuten. Daarmee kunnen zijn klassementsambities de koelkast in.

Dat beaamt Yates in gesprek met Eurosport zelf ook. ‘Nu ik de koers verloren heb, kan ik zeggen dat het (knieblessure, red.) me veel problemen bracht. Heeft geen zin meer om het te verbergen. De knie was echter niet mijn enige probleem vandaag; ik had weer veel problemen met de warmte. Ik heb alles gegeven’, stelt Yates vast.

Yates twijfelt over voortzetten Giro

Ondanks de klachten aan zijn knie, hield Yates hoop. ‘Ik had de hoop dat ik nog iets kon uitrichten. Maar om eerlijk te zijn; de knie bezorgt mij veel pijn sinds de Etna-etappe. We hebben het daarna proberen te managen. Maar wat ik al zei; het was niet mijn enige probleem vandaag’, verwijst Yates nogmaals naar het warme weer.

BikeExchange-Jayco heeft het nodige oplapwerk te verrichten om Yates goed te krijgen voor het restant van de Giro. De Brit is namelijk ook een uitstekende rittenkaper, wat hij in de Tour de France van 2019 aantoonde, toen won hij twee etappes vanuit de vlucht. De gedachten van Yates zijn echter nog ver van een dergelijk scenario. ‘Ik weet niet of ik doorga. Eerst volgt nu de rustdag; dan gaan we zien hoe ik herstel van deze etappe. Ik kan er nu echter nog niets nuttigs over zeggen’, besluit Yates.

White: 'In het wielrennen loopt niet alles altijd zoals je wil'

Na afloop ging Eurosport ook langs bij ploegleider Matthew White. ‘Ik weet niet hoe Simon zich voelt, ik heb hem nog niet gesproken na de aankomst. Het is natuurlijk wel teleurstellend, want we kwamen hier naartoe met bepaalde doelstellingen. We hebben zijn knieblessure de laatste dagen goed opgevolgd, en morgen is het rustdag gaan we samenzitten met de coaches.’

White wil niet uitweiden over de ernst van de knieblessure van zijn renner. ‘We gaan geen excuses zoeken in die knieblessure. We gaan nu bezig zijn met de week die komt. Het is goed eerst een rustdag te hebben, we hebben in het verleden al in deze situatie gezeten. In het wielrennen loopt niet alles altijd zoals je wil. We gaan morgen samenzitten, en dan vooruitkijken naar volgende week’, aldus White.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws