Roze trui López gooide bidon naar Sam Oomen: 'Verloor mijn verstand even' Wielrennen
Wielrennen

Roze trui López gooide bidon naar Sam Oomen: 'Verloor mijn verstand even'

Roze trui López gooide bidon naar Sam Oomen: 'Verloor mijn verstand even'

Juan Pedro López verdedigde knap zijn roze leiderstrui in de negende etappe van de Giro d’Italia, die finishte op de zware klim naar Blockhaus. De kleine Spaanse klimmer van Trek-Segafredo eindigde de etappe als vijftiende en hield uiteindelijk twaalf seconden op zijn eerste concurrent, João Almeida, over.

De coureur had niet verwacht na de zware bergrit van zondag nog in de roze trui te staan. ‘Ik had zeker niet verwacht om hier te staan. Op de top van de Blockhaus, een dag voor de rustdag, mét de roze trui’, vertelt López in een reactie op de ploegsite. Halfweg op de klim naar Blockhaus kende López een minder moment. De klimmer raakte het wiel van de renner voor hem en kwam bijna ten val. ‘Helaas was dit mentaal een heel moeilijk moment voor mij. Maar ik moest gefocust blijven’, blikt López terug.

Uitiendelijk behield López zijn focus en was op tijd binnen om de roze trui te behouden. ‘Ik moest mijn focus honderd procent op de wedstrijd houden. En ik zei tegen mezelf dat ik mijn tempo weer moest vinden om nog een dag de roze trui te kunnen dragen. Dat was mijn droom, en die is nu uitgekomen’, aldus López, die nu nog maar een voorsprong van twaalf seconden verdedigt op de kopman van UAE Team Emirates Almeida. Romain Bardet staat derde op veertien seconden.

López: 'Ik wil sorry zeggen tegen Sam'

In het flashinterview komt López ook nog even terug op een aanvaring met Sam Oomen van Jumbo-Visma. De drager van de roze trui wil zich verontschuldigen voor zijn gedrag richting de Nederlander. ‘Ik wil sorry zeggen tegen Sam. Op een gegeven moment stonden we onder druk en hij probeerde mij naar buiten te duwen. Daar verloor ik mijn verstand even en heb ik een bidon naar hem gegooid. Daar wil ik sorry voor zeggen.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws