Ciccone ziet niets in nieuwe competitie en ook Kuss reageert: 'Waarom zou je iets veranderen?' Wielrennen
Wielrennen

Ciccone ziet niets in nieuwe competitie en ook Kuss reageert: 'Waarom zou je iets veranderen?'

Ciccone ziet niets in nieuwe competitie en ook Kuss reageert: 'Waarom zou je iets veranderen?'

Naar verluidt heeft Richard Plugge een nieuwe winstgevende competitie geïnitieerd in de wielerwereld. Eén van zijn renners bij Jumbo-Visma, Sepp Kuss, heeft alvast twijfels over de plannen om een nieuwe competitie op te zetten waardoor de kalender minder druk wordt. Ook Giulio Ciccone heeft bij GCN laten weten dat hij geen voorstander is van verandering.

Direct na de presentatie van de Tour de France lekten er plannen uit voor een nieuwe competitie binnen het wielrennen. Deze competitie lijkt veel op een 'Champions League' binnen het wegwielrennen. Hoewel er al enige tijd aan de plannen wordt gewerkt, lijkt het erop dat momenteel slechts vijf of zes WorldTour-teams volledig aan boord zijn. Reuters en Radio Cycling hebben gemeld dat deze competitie het aantal races in de kalender zou verminderen. Richard Plugge is de initiatiefnemer van deze competitie en lijkt met deze competitie de sport winstgevender te willen maken voor investeerders.

Kuss is een renner van het team van Plugge en bekijkt de berichtgeving over een eventuele nieuwe competitie genuanceerd. 'Ik denk dat het beide kanten op kan werken. Het is spannend en goed voor de sport als deze op een bepaalde manier wordt gemoderniseerd of meer gestandaardiseerd wordt. Maar tegelijkertijd is wielrennen zeer divers en heeft het een rijke geschiedenis. Je kunt een grote kalender hebben met al deze kleinere historische wedstrijden, maar dan moet je er ook voor zorgen dat de betrokkenheid van de fans behouden blijft.'

Ciccone vindt de wielerkalender goed zoals die is

Ciccone is iets uitgesprokener en ziet niets in de plannen voor een nieuwe competitie. 'Ik wil dit gevoel dat we hebben met de sport niet verliezen. Waarom moeten we iets veranderen? Het is altijd zo geweest. We houden van de sport zoals hij is, en ik denk dat we dezelfde geschiedenis moeten behouden.' Op dit moment zijn er veel wedstrijden die op dezelfde dag worden georganiseerd. 'Ik vind de kalender persoonlijk prima zoals hij is omdat we veel wedstrijden hebben om uit te kiezen. Je kunt alles plannen op basis van je belangrijkste doelen. Eerlijk gezegd begrijp ik niet waarom ze het willen veranderen, maar ik wil er niet te veel over zeggen om geen onbedoelde uitspraken te doen', besluit de renner van Lidl-Trek.

Zowel Kuss als Ciccone geven aan dat er nog weinig bekend is in het peloton over dit nieuws. 'Het eerste wat ik erover las, stond in het nieuws', geeft de Amerikaan aan. Ook de Italiaan weet het fijne er niet van af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws