Tijdfitfenomeen Tarling schrijft alvast twee INEOS-talenten op voor klassiekerwinst in 2024 Wielrennen
Wielrennen

Tijdfitfenomeen Tarling schrijft alvast twee INEOS-talenten op voor klassiekerwinst in 2024

Tijdfitfenomeen Tarling schrijft alvast twee INEOS-talenten op voor klassiekerwinst in 2024

INEOS Grenadiers wist al sinds 2021 geen grote ronde meer te winnen. In de grootste koersen van het jaar is het team voorbij gestreefd door UAE Team Emirates en Jumbo-Visma. Dat betekent niet dat de toekomst er niet rooskleurig uit zal zien voor de Britse formatie. Dat beweert althans Josh Tarling, een van de jonge revelaties van het jongste wielerseizoen: 'Wij worden een heel sterk team.'

Tarling, die dit jaar als tiener Europees Kampioen tijdrijden werd én het podium haalde bij de wereldkampioenschappen in die discipline, erkent aan Global Cycling Network dat zijn Britse werkgever in een transitiefase zit. 'Ons team bekeken, hebben we veel jonge renners. De nieuwe jongens vormen, samen met de ervaren renners, een perfecte mix. Het is hét ingrediënt voor succes', aldus de piepjonge hardrijder, die beaamt dat zijn team nog wel stappen te zetten heeft om bijvoorbeeld Jumbo-Visma in succesratio te achterhalen.

'Turner en Sheffield winnen een klassieker'

In gesprek met GCN blikt de negentienjarige groeibriljant alvast vooruit op de komende seizoenen. Hierin is Tarling lovend over zijn ervaren ploegmakkers, en spreekt hij hoopvol over enkele jonge teamgenoten. 'Mannen als Geraint Thomas, Michal Kwiatkowski en Luke Rowe zijn van onschatbare waarde. Zonder hen zouden jonge renners alles zelf uit moeten vogelen. Nu helpen zij bij het ontwikkelingen van het talent dat iedere renner heeft', zo is de jonge Brit helder over de mentorrol van de ervaren renners bij INEOS.

Van de kwaliteiten van twee team- en generatiegenoten is Tarling in het bijzonder zeer overtuigd. 'Om eerlijk te zijn, denk ik dat Big Ben (Ben Turner, red.) een klassieker gaat winnen komend jaar. Hetzelfde geldt voor Magnus Sheffield.' Voor Tarling persoonlijk is, naast de behaalde resultaten op de tijdritfiets, met name het opdoen van ervaringen belangrijk geweest. Hierin prijst hij de rol van ervaren rot Rowe: 'Alles wat hij zegt, is goud waard geweest. Wat de flow in het peloton is, waar je oog voor moet hebben', aldus de neo-prof, die komend jaar zijn tweede jaar in de World-Tour zal gaan draaien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws