Cofidis speelt Martin en Consonni uit als speerpunten in Giro d'Italia Wielrennen
Wielrennen

Cofidis speelt Martin en Consonni uit als speerpunten in Giro d'Italia

Cofidis speelt Martin en Consonni uit als speerpunten in Giro d'Italia

Cofidis trekt met Guillaume Martin en Simone Consonni als kopmannen naar de Giro d'Italia. De Fransman hoopt op een plek in de top vijf, terwijl Consonni zijn ding mag doen in de massasprints.

Martin zal bergop ondersteund worden door Anthony Perez, Rémy Rochas en de ervaren Davide Villella, terwijl Consonni een lead-out met Davide Cimolai, Pierre-Luc Périchon en Wesley Kreder met zich meekrijgt. Cimolai spurtte afgelopen seizoen zelf nog naar de nodige ereplaatsen in de Giro.

De kopman voor het algemeen klassement is dus Martin, die uitkijkt naar zijn debuut in de Giro. 'Het doel zal zijn om een zeer goed resultaat te behalen, ik hoop het beter te doen dan mijn beste prestatie in een grote ronde', wijst hij naar zijn achtste plek in de Tour van 2021. 'Ik heb me goed voorbereid op Sicilië. De Giro is een wedstrijd die goed geschikt is voor klimmers en ik kijk ernaar uit om deze geweldige race te ontdekken.'

Consonni heeft naar eigen zeggen één doel: een ritzege. 'Vorig jaar was ik al heel dicht bij dit succes. Helaas heb ik nog geen overwinning kunnen behalen namens Cofidis en het zou heel bijzonder zijn om die eerste te pakken in de Giro. Ik heb me uitstekend voorbereid op de Giro door op hoogte te trainen. Ik voel me er klaar voor en ben zeer gemotiveerd.'

Selectie Cofidis Giro d'Italia 2022

Guillaume Martin
Simone Consonni
Davide Cimolai
Anthony Perez
Rémy Rochas
Wesley Kreder
Pierre-Luc Périchon
Davide Villella


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws