Bahrain Victorious zet alles op Giro-overwinning voor Landa; Bilbao en Poels voornaamste helpers Wielrennen
Wielrennen

Bahrain Victorious zet alles op Giro-overwinning voor Landa; Bilbao en Poels voornaamste helpers

Bahrain Victorious zet alles op Giro-overwinning voor Landa; Bilbao en Poels voornaamste helpers

Bahrain Victorious gaat er alles aan doen om de eindoverwinning in de Giro d'Italia te bemachtigen met Mikel Landa. De Bask wil op die manier zijn zware valpartij van vorig jaar in de Italiaanse ronde doen vergeten.

Landa zal bergop ondersteund worden door Pello Bilbao, de afgelopen weken al succesvol in de Tour of the Alps en Ronde van het Baskenland en Wout Poels. Ook Santiago Buitrago wordt door de ploeg bij het rijtje klimmers gezet. Jan Tratnik en Domen Novak zijn de mannen voor het middengebergte, terwijl Phil Bauhaus zijn kans mag gaan in de sprints met Jasha Sütterlin aan zijn zijde.

De kopman heeft vertrouwen in een goede afloop van de Giro. 'Ik voel me zeer goed en heb een nieuwe kans in deze wedstrijd na de val van vorig jaar. Ik heb er vertrouwen in. We hebben een sterke ploeg gebouwd rondom mij en na de positieve wedstrijden van de afgelopen week kan ik denk ik stellen dat alles volgens plan is verlopen.'

Sportief directeur Gorazd Stangelj sluit zich daarbij aan. 'We komen met de eindzege als grote doel naar deze Giro. Toch willen we ook actief koersen tijdens de wedstrijd en kijken naar mogelijkheden in de sprints en ontsnappingen. Jan Tratnik kan daarnaast voor een resultaat zorgen in de tijdrit in Hongarije. We hebben een gebalanceerd team.'

Selectie Bahrain Victorious Giro d'Italia 2022

Mikel Landa
Pello Bilbao
Wout Poels
Santiago Buitrago
Domen Novak
Phil Bauhaus
Jan Tratnik
Jasha Sütterlin


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws