Cofidis wil tij bij wielerploeg doen keren met verlengde 2028-verbintenis én extra financiële middelen Wielrennen
Wielrennen

Cofidis wil tij bij wielerploeg doen keren met verlengde 2028-verbintenis én extra financiële middelen

Cofidis wil tij bij wielerploeg doen keren met verlengde 2028-verbintenis én extra financiële middelen

Cofidis kent momenteel een dramatische seizoenstart, maar bij de hoofdsponsor is er nog altijd het nodige vertrouwen dat het tij gaat keren. De Franse ploeg maakte vrijdag bekend dat de middelen verstevigd worden en dat de hoofdsponsor ten minste tot en met 2028 aan boord blijft, met als doel de top tien in de WorldTour-ranking van de ploegen.

De formatie van Cédric Vasseur begon het seizoen met grote ambities, maar de zegeteller staat medio april nog altijd op nul. Zodoende is het ook in de WorldTour-gevarenzone gekomen: Cofidis bezet nu plek zeventien van de achttien en weet enkel en alleen Astana Qazaqstan Team onder zich te houden. Momenteel is het dus ver verwijderd van de nieuwe langetermijndoelstelling: top tien in de ploegenranglijst van de WorldTour.

Hoofdsponsor Cofidis is al sinds 1997 actief in het wielerpeloton en blijft dus ook ten minste tot en met 2028 aanwezig. Daarbij verhoogt het bedrijf het sponsorbudget nog maar eens, zodat de kern aan boord kan blijven en er ook nieuwe renners en omkadering aan kunnen worden getrokken. Daarbij heeft het de ambitie om met de vrouwenploeg toe te treden tot de WorldTour.

Vasseur vol vertrouwen dat tij gekeerd kan worden op korte én lange termijn 

'Ik wil het management van Cofidis hartelijk bedanken', aldus Vasseur in het communiqué. 'Dit is fantastisch nieuws voor ons, een blijk van vertrouwen in de professionaliteit van het management en de renners. Op deze manier kunnen we in alle rust en stabiliteit naar de toekomst kijken, waarbij we ons bewust zijn van de kansen die ons geboden worden. De huidige start van het seizoen voldoet niet aan onze verwachtingen, maar het is belangrijk dat we ons elke wedstrijd blijven inzetten en dat het succes dan terug zal keren. Ondertussen kunnen we op de lange termijn verder bouwen aan ons project.'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws