Ploegleiders na kou in Waalse Pijl op hun hoede voor Luik: 'Gaan zien hoe epic het wordt' Wielrennen
Wielrennen

Ploegleiders na kou in Waalse Pijl op hun hoede voor Luik: 'Gaan zien hoe epic het wordt'

Ploegleiders na kou in Waalse Pijl op hun hoede voor Luik: 'Gaan zien hoe epic het wordt'

Met Luik-Bastenaken-Luik staat het laatste Monument van dit voorjaar alweer voor de deur. Luik is sowieso al een zware koers, maar met de verwachte weersomstandigheden op zondag komt daar mogelijk nog een extra laagje bovenop te liggen. Na de apocalyptische editie van Waalse Pijl zijn de verschillende ploegleiders alvast extra op hun hoede namens hun renners.

Onder meer Maxim Van Gils en Mattias Skjelmose spraken zich donderdag al uit over de invloed van het weer op de wedstrijden in de Ardennen. Jayco AlUla-ploegleider Valerio Piva is diezelfde mening toebedeeld. Hij zag woensdag geen van zijn renners finishen. 'We hebben dus wel gezien dat het weer écht invloed kan hebben op de koers, dus we gaan zondag zien hoe epic het gaat zijn.'

Michael Matthews en de ingevlogen Simon Yates zijn de kopmannen van de Australisch-Saoedische ploeg. 'Het is natuurlijk altijd een zware wedstrijd, maar juist daarom is het een Monument. Matthews heeft een goede vorm te pakken en is dus een goede optie voor ons, maar ook Yates kan zijn ding doen in deze wedstrijd.'

Soudal Quick-Step: 'Het weer ziet er niet goed uit'

Bij Soudal Quick-Step moeten ze het zonder de beoogde kopmannen Remco Evenepoel en Mikel Landa doen, maar met Mauri Vansevenant - vierde in de Amstel Gold Race - hebben ze op papier nog een optie. Ook hij reed de Waalse Pijl afgelopen woensdag door de kou niet uit. 'We rijden zonder onze twee kopmannen in deze koers, maar we hebben vertrouwen in deze gemotiveerde groep. We starten met een plan en zijn klaar om voor een goed resultaat te vechten. Het weer ziet er niet zo goed uit voor zondag, dus dat kan nog een flinke rol gaan spelen. We willen ons voorjaar op een goede manier afsluiten en gaan alles geven', stelt ploegleider Klaas Lodewyck.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws