Colbrelli laat emoties de vrije loop na winst in Parijs-Roubaix: 'Ik weet niet wat me overkomt' Wielrennen
Wielrennen

Colbrelli laat emoties de vrije loop na winst in Parijs-Roubaix: 'Ik weet niet wat me overkomt'

Colbrelli laat emoties de vrije loop na winst in Parijs-Roubaix: 'Ik weet niet wat me overkomt'

Sonny Colbrelli mocht zichzelf na 260 kilometer koers de winnaar noemen van de allerzwaarste Parijs-Roubaix tot nu toe van deze eeuw. 'Dit is mijn jaar', jubelde de dolgelukkige laueraat na afloop van de Hel van het Noorden.

De charismatische Italiaan wist na afloop niet waar hij het zoeken moest met zijn woorden én daden. De renner van Bahrain Victorious plofte op het middenterrein van de wielerbaan in Roubaix en schreeuwde het minutenlang uit van blijdschap. 'Ongelofelijk', begon hij in het flashinterview. 'Mijn eerste Parijs-Roubaix en die win ik, ik weet totaal niet wat me overkomt.'

'Ik weet niet wat ik moet zeggen', vervolgt Colbrelli. 'Het was een legendarische race, met de regen en de ontzettend zware koers. Ik volgde alleen Mathieu van der Poel, we vielen na het Bos van Wallers aan. Op dat moment reed Gianni Moscon nog voorop, maar we wisten dat hij al lang vooraan reed. We werkten goed samen en wisten hem te grijpen.'

Colbrelli: 'Ik volgde Van der Poel gewoon'

Colbrelli mocht er uiteindelijk met Van der Poel en Florian Vermeersch voor sprinten. 'Ik volgde Van der Poel voor de sprint, maar die jongen van Lotto Soudal ging vroeg aan. Ik had gelukkig nog een jump over en wist het af te ronden. Het is een droom, geweldig. 2021 is mijn jaar', jubelt de zielsgelukkige Italiaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws