Florian Vermeersch voelt zich 'zure tweede' in Parijs-Roubaix: 'Binnen paar uur zal ik trots zijn' Wielrennen
Wielrennen

Florian Vermeersch voelt zich 'zure tweede' in Parijs-Roubaix: 'Binnen paar uur zal ik trots zijn'

Florian Vermeersch voelt zich 'zure tweede' in Parijs-Roubaix: 'Binnen paar uur zal ik trots zijn'

Als 22-jarige tweede in je eerste Parijs-Roubaix. Na Tom Boonen in de regeneditie van 2002 heeft België een nieuw supertalent dat opstaat in de Hel van het Noorden: Florian Vermeersch, de hele dag vooraan en uiteindelijk op de meest ondankbare ereplek. Al zal deze hem snel dankbaar zijn, want wat een race reed de lange Belg.

Vermeersch zat al vroeg in de koers mee in een kopgroep van zo'n 25 man, waar vanuit hij met Nils Eekhoff, Max Walscheid en Luke Rowe een versnelling plaatste op zo'n 120 kilometer van de aankomst. Die laatste twee verdwenen vooraan door pech, maar Vermeersch verdween geen moment meer van het front.

'Op het moment voel ik vooral ontgoocheling', bekent de jongeling voor de camera van Sporza. 'De manier waarop is zuur, in een sprint. Het is even moeilijk om te verwerken, maar binnen een paar uur zal ik wel trots zijn', geeft Vermeersch aan. 'Ik ben trots op mijn prestatie, maar voor nu voel ik me een zure tweede.'

Vermeersch: 'Colbrelli en Van der Poel keken even naar elkaar'

'Ik wist dat Mathieu van der Poel en Sonny Colbrelli ook massasprints kunnen winnen', vervolgt Vermeersch. 'Ik zag dat ze op de wielerbaan even naar elkaar keken, waarna ik aanzette. Het verliep perfect, ik dook als eerste de bocht in, maar ik kreeg overal kramp en Colbrelli kon er nog niet overkomen.'

Toch was Vermeersch ook al snel realistisch. 'Colbrelli was ook wel erg sterk, en daarnaast reed hij een slimme koers. Het was een mooie koers', besloot het Lotto Soudal-talent van slechts 22 jaar oud.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws