Update I | Colbrelli overgebracht naar Italië, meer onderzoeken aan hart volgen Wielrennen
Wielrennen

Update I | Colbrelli overgebracht naar Italië, meer onderzoeken aan hart volgen

Update I | Colbrelli overgebracht naar Italië, meer onderzoeken aan hart volgen

Sonny Colbrelli verblijft na zijn hartstilstand in de Ronde van Catalonië nog altijd in het ziekenhuis van Girona. Zijn familie heeft zich inmiddels bij de Italiaanse renner gevoegd, die dit weekend naar alle waarschijnlijkheid naar huis mag.

Woensdag kwam al naar buiten dat de hartstilstand van Colbrelli veroorzaakt werd door een hartritmestoornis. De oorzaak ervan kon nog niet vastgesteld worden en om die reden heeft de Europees kampioen aanvullend onderzoek moeten laten doen in het Universitaire ziekenhuis van Girona. De uitslagen daarvan komen misschien vrijdag al naar voren, volgens La Gazzetta dello Sport.

Er zal ook genetisch onderzoek gedaan worden bij Colbrelli. De uitslagen daarvan laten volgens La Gazetta minimaal 15 dagen op zich wachten, waardoor de renner van Bahrain Victorious een streep kan zetten door de rest van zijn voorjaar. Eerder liet de Italiaan weten al te denken aan zijn rentree en 'niet te kunnen wachten tot hij weer terug kon keren bij zijn team', maar op dit moment gaat zijn algemene gezondheid toch voorop.

Als de resultaten van het aanvullend onderzoek in Girona bekend zijn, is de kans aanwezig dat Colbrelli dit weekend nog huiswaarts kan keren na een ongetwijfeld veeleisende week.

Update I - 27 maart 2022 (12.00): Colbrelli naar Italië overgebracht

Sonny Colbrelli is afgelopen zaterdag overgebracht naar zijn thuisland Italië. Dat maakt Bahrain Victorious, de ploeg van de coureur, bekend in een persbericht. Gezien zijn stabiele toestand had de wielrenner toestemming gekregen om de vlucht te maken.

De Italiaan zal in Italië verdere onderzoeken aan zijn hart moeten ondergaan. Later zal dan meer bekend worden over de oorzaak en het herstel van zijn hartproblemen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws