Colombiaanse openbaring Osorio steekt WorldTour-mannen de loef af in derde rit Ronde van Colombia Wielrennen
Wielrennen

Colombiaanse openbaring Osorio steekt WorldTour-mannen de loef af in derde rit Ronde van Colombia

Colombiaanse openbaring Osorio steekt WorldTour-mannen de loef af in derde rit Ronde van Colombia

Alejandro Osorio (GW Erco Shimano) heeft de derde rit van de Ronde van Colombia weten om te zetten in een overwinning. Na een vermakelijke etappe was hij de sterkste van een select groepje dat overbleef.

De eerste rit in de 2.1-koers was dinsdag een prooi voor Fernando Gaviria van Movistar, waarna Harold Tejada (Astana Qazaqstan Team) het laken naar zich toetrok in de tweede etappe. Na dag drie kon het er echter zomaar weer allemaal helemaal anders uitzien.

In en rondom Tunja had de organisatie van de Zuid-Amerikaanse rittenkoers een etappe van 142 kilometer uitgetekend, verdeeld over twaalf lokale rondes. Daarin zaten twee kleine heuveltjes, die genoeg voedingsbodem gaven voor het nodige vuurwerk in deze derde rit.

Spannende slotfase waarin het op en neer gaat in Colombia

De openingsuren waren - zoals praktisch altijd - voor enkele vroege vluchters, die in deze Colombiaanse ronde vooral uit het thuisland kwamen. Het Astana Qazaqstan Team van leider Tejada hield de voorgift van deze onbekendere lieden binnen de perken.

Uiteindelijk waren ze dan ook een vogel voor de kat, waarna Richard Carapaz de boel richting de absolute slotfase meermaals in brand probeerde te zetten. Daardoor bleef er een select groepje Colombianen over, met daarbij ook Rigoberto Urán, Egan Bernal en Ivan Ramiro Sosa. Zij werden uiteindelijk allemaal afgetroefd door de verrassing Osorio, die vorige week ook al Colombiaans kampioen werd. Hij reed in 2022 al even voor Bahrain Victorious na een dienstverband bij Caja Rural, maar lijkt de weg omhoog nu weer in te hebben gezet.

Uitslag etappe 3 Ronde van Colombia 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws