Pedersen klaart karweitje in Provence, jonge Zweede ploegmakker verrast: 'Surrealistisch' Wielrennen
Wielrennen

Pedersen klaart karweitje in Provence, jonge Zweede ploegmakker verrast: 'Surrealistisch'

Pedersen klaart karweitje in Provence, jonge Zweede ploegmakker verrast: 'Surrealistisch'

Mads Pedersen maakte donderdag zijn favorietenrol in de proloog van de Tour de la Provence meer dan waar. De Deen van Lidl-Trek ranselde het vijf kilometer lange parcours beduidend sneller af dan de concurrentie en staat zodoende direct in pole position voor wat komen gaat.

De ex-wereldkampioen op de weg reageerde via de kanalen van zijn team. 'Een overwinning is een overwinning, of je nu met tien seconden verschil of twee seconden wint. Dat maakt niet uit, maar natuurlijk is het mooi om al wat tijd te hebben gepakt op de rest van het veld. Zó veel is het nu ook weer niet, en er komen nog zware dagen aan. De koers is ten slotte pas net begonnen', stelt de winnaar van de Ster van Bessèges.

'Vrijdag gaan we er opnieuw voor. Het weer ziet er niet al te goed uit, maar we gaan het zien. Er komt een mooie week koers aan', bereidt Pedersen ons alvast voor op enkele dagen racen in Zuid-Frankrijk.

Pedersen daagt jonge ploegmaat direct uit

Zijn naaste concurrent komt uit eigen stal en luistert naar de naam Jakob Soderqvist, een 20-jarige Zweed die normaliter voor de opleidingsploeg uitkomt. 'The young gun moet zichzelf de komende dagen nu ook laten zien', grijnst Pedersen. De Zweed zelf reageert zoals Zweden zijn: stoïcijns. 'Wat ik voel na mijn tweede plek? Ik ben aardig leeg, dus ik voel sowieso niet veel.'

'Het is een beetje surrealistisch, ik denk dat het vanavond pas in zal dalen', aldus het talent. 'Maar het is sowieso een goede test, vijf minuten volle bak gaan. Er zit niet veel indelen bij, het is meer een kwestie van jezelf niet opblazen in de eerste minuut en dan de power houden. Enkele bochten had ik beter kunnen nemen, maar ik mag niet klagen', zegt Soderqvist met enige nuance.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws