Column: Wat moet het machtig mooi zijn om zo'n fietsliefhebber te zijn als Mathieu van der Poel Wielrennen
Wielrennen

Column: Wat moet het machtig mooi zijn om zo'n fietsliefhebber te zijn als Mathieu van der Poel

Column: Wat moet het machtig mooi zijn om zo'n fietsliefhebber te zijn als Mathieu van der Poel

''Tick tick... boom.' Het was de tekst van een liedje (van de rapper Sage the Gemini) dat we de voorbije weken meer dan eens voorbij zagen komen in de Instagram-story van Mathieu van der Poel. Zo moet het ook gevoeld hebben op de Poggio, waar VDP zijn gekende boom-aanval meer dan eens etaleerde.

Een van de daaropvolgende regels van het liedje is separate men from the boys. Precies zoals Van der Poel zijn rentree de afgelopen weken heeft aangepakt: weinig renners zouden dat op die manier kunnen als de alleskunner van Alpecin-Fenix, die het na afloop ook nog eens presteerde om teleurgesteld te zijn over een derde plaats.

Van der Poel is welgeteld nog geen week terug in het peloton, maar heeft nu al meerdere positieve schokgolven teweeg gebracht: op vrijdag met zijn deelname, op zaterdag met zijn prestatie, op zondag met de aankondiging dat hij ook in Coppi e Bartali dagelijks om de zege gaat meedoen en op dinsdag met de aankondiging dat hij zowel de Giro als Tour uit wil gaan rijden dit jaar.

Column: Wat moet het machtig mooi zijn om zo'n fietsliefhebber te zijn als Mathieu van der Poel

Zelfs chirurgen verbazen zich over Van der Poel

Het tekent de liefhebber en veelvraat in Van der Poel, die op die manier de liefde nog eens extra aanwakkert bij de Nederlandse (en Belgische en alle andere) wielerfans. Ik merk het om me heen bij vrienden, familie en vage kennissen en je proeft het op social media: dien speciale is weer terug.

Want dat het een speciale is, zoveel is wel duidelijk: in De Tribune kwam Vlaams sportverslaggever Dirk Gerlo aan het woord, die contact had gehad met de chirurg waar Van der Poel in behandeling was. 'Het was het idee om hopelijk terug te zijn tegen 1 april, om te beginnen competitiegericht te trainen, om uiteindelijk tegen het einde van de lente, het begin van de zomer echt competitieklaar te zijn. Dus ook de chirurg is verbaasd.'

Niet alleen fans, maar dus ook chirurgen verbazen zich over het ongelofelijke talent en herstelvermogen van de Nederlander. Dat is echter niet hét geheim van Van der Poel, dat is vooral zijn ongelofelijke liefde voor de fiets: ook dat kwam aan bod in De Tribune, waar ze opperden dat VDP 'een keer geluisterd had naar zijn trainer' en 'bijvoorbeeld van de bmx was afgebleven'.

Of het nu in Milaan-Sanremo, Coppi e Bartali, Roubaix, de Giro, de Tour, op de mountainbike in Albstadt, de cross in Loenhout of zelfs nog het Natourcriterium in pakweg Boxmeer: de mogelijke valkuil van Van der Poel is vooral zijn grootste kwaliteit: namelijk het zijn van een fietsliefhebber, en wat is dat toch machtig mooi voor zo'n atleet.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws