Het zit maar niet mee: Tom Dumoulin 'voelt zich niet goed' en moet ook Catalonië verlaten Wielrennen
Wielrennen

Het zit maar niet mee: Tom Dumoulin 'voelt zich niet goed' en moet ook Catalonië verlaten

Het zit maar niet mee: Tom Dumoulin 'voelt zich niet goed' en moet ook Catalonië verlaten

Tom Dumoulin is in de derde etappe van de Ronde van Catalonië uit koers gestapt. De Nederlander moest vroeg in de rit lossen, meldde zich bij de medische wagen en stapte vervolgens af. Jumbo-Visma gaf later mee dat hij zich 'niet goed voelde'.

Voor Dumoulin is het een hard gelag, nadat hij ook al Strade Bianche moest laten schieten door een coronabesmetting en rugklachten had in de UAE Tour. Het is nog niet precies duidelijk wat er aan de hand is met de coureur van Jumbo-Visma, die vroeg loste en vervolgens een tijdje langs de medische wagen en ploegauto reed. Uiteindelijk nam hij plaats in die laatste auto.

Pech voor Dumoulin en Jumbo-Visma

Dumoulin wou deze Ronde van Catalonië juist gebruiken als opmaat naar wat komen gaat. Het zou zijn laatste rittenkoers zijn voor de Giro d'Italia, zijn grote doel van het seizoen. De Giro start op zes mei, terwijl Dumoulin nog voorzien is voor de Volta Limburg Classic en Amstel Gold Race. Ook de andere Giro-kopman van Jumbo-Visma, Tobias Foss, had pech woensdag. Hij moest de Wielerweek van Coppi e Bartali verlaten na een valpartij, maar liep geen breuken op.

De Limburger was overduidelijk teleurgesteld. Hij vroeg aan de cameraman die zijn opgave vastlegde of deze 'alsjeblieft kon gaan', om vervolgens zijn rugnummer definitief af te doen. Enkele minuten later bracht Jumbo-Visma via de sociale kanalen naar buiten dat Dumoulin afstapte omdat hij zich 'niet goed voelde'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws