Comeback Thijs Zonneveld: AD-journalist gaat via BEAT Cycling opnieuw het profpeloton in Wielrennen
Wielrennen

Comeback Thijs Zonneveld: AD-journalist gaat via BEAT Cycling opnieuw het profpeloton in

Comeback Thijs Zonneveld: AD-journalist gaat via BEAT Cycling opnieuw het profpeloton in

In de categorie 'die zagen we niet aankomen' maakte BEAT Cycling vrijdag de komst van wielerjournalist Thijs Zonneveld (AD) bekend. Zonneveld gaat zich focussen op de strand- en gravelracen en wordt één van de gezichten van de wielerploeg.

'De 42-jarige wielrenner gaat een actieve rol innemen binnen de club. Door zich bij BEAT aan te sluiten wil hij meer mensen stimuleren om te beginnen met wielrennen, wedstrijden te rijden vanaf het laagste niveau en hen helpen om verdere stappen te zetten', klinkt het in een persbericht.

Zonneveld gaat zich dus vooral richten op de strand- en gravelwedstrijden. 'Het mooie van die disciplines is dat je start met iedereen tegelijk, van je dikke buurman tot aan Mathieu van der Poel. Gravel is nu enorm in opkomst en ik wil heel graag zien hoe dat van binnenuit is. Unbound en het WK zijn mijn grootste doelen voor 2023. Als Renner van het Eerste Team vind ik dat het mijn rol is dat alle leden straks bij mij kunnen aankloppen voor vragen, dat we rides gaan organiseren en kunnen trainen naar gezamenlijke doelen op alle niveaus.'

'Ik kijk al jaren met een hoop plezier en verwondering naar BEAT. Omdat BEAT een club is begonnen en niet alleen maar een profploeg, waarbij het onmogelijk is om als beginnende wielrenner bij aan te sluiten. Wielrennen is een sport waarbij de drempel om te beginnen heel hoog is, zeker op competitief gebied. Bij BEAT staat er nu een piramide waarin mensen kunnen beginnen en in kunnen doorgroeien als de ambities groter worden. Je kan daarin ook gewoon rustig blijven doen wat je doet, maar als je verder wilt kunnen we je een stapje verder helpen', zegt Zonneveld, die eerder voor onder meer Löwik (2003) , Discovery Channel (2007) en Parkhotel Valkenburg (2016) reed zelf.

Comeback Thijs Zonneveld: AD-journalist gaat via BEAT Cycling opnieuw het profpeloton in

Zonneveld wil weer voelen hoe het is in het peloton

'Via Strava, strandracen en trainingsgroepen ben ik weer steeds meer in de wedstrijdsport getrokken, maar wel met een hele andere beleving. Ik kan nu niet meer 30 uur per week trainen, mijn voeding afwegen en de week voor de wedstrijd op de bank te liggen. Ik ben nu veel relaxter en geniet vooral van het spelletje. Maar als het startschot gaat ben ik minstens zo fanatiek als vroeger', geeft hij zijn ambities mee.

Ook zijn rol als journalist komt ter sprake. 'Ik wil heel graag meemaken waar ik over schrijf en praat. Ik vind het een gevaar om in een ivoren torentje te zitten en van alles te beweren zonder goed geïnformeerd te zijn. In 2016 reed ik een jaar voor Parkhotel, maar sindsdien is er veel veranderd op het vlak van technologie, vermogensmeters, foodcoach apps en aerodynamica. Door zelf deel uit te maken van het peloton, kan ik zelf voelen hoe alle ontwikkelingen gaan en beslagen ten ijs komen als journalist.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws