Copy-paste in de UAE Tour: Merlier met twee harde banden weer de beste, De Kleijn wéér nummer twee Wielrennen
Wielrennen

Copy-paste in de UAE Tour: Merlier met twee harde banden weer de beste, De Kleijn wéér nummer twee

Copy-paste in de UAE Tour: Merlier met twee harde banden weer de beste, De Kleijn wéér nummer twee

Tim Merlier heeft de zesde etappe in de UAE Tour gewonnen. In de vierde massasprint in zes dagen tijd was hij de sterkste, voor Arvid de Kleijn. De Nederlander van Tudor werd daarmee voor de derde keer tweede, Merlier voor de derde keer eerste.

De zesde etappe was slechts 138 kilometer lang en leidde van het Louvre Abu Dhabi Museum naar Abu Dhabi Breakwater. Een biljartvlak profiel, maar er waren wel wat mannen die zin hadden in een dagje in de vlucht. Zonder de zieke Mark Cavendish (Astana) gingen Eddy Finé (Cofidis), Marco Murgano (Team Corratec-Vini Fantini) en Juan Pedro López (Lidl-Trek) op pad. Ze kregen het Alpecin-Deceuninck-duo Jonas Rickaert en Henri Uhlig mee.

De maximale voorsprong van de leiders steeg naar een kleine drie minuten, maar was alweer gedaald naar minder dan twee, bij het ingaan van de laatste honderd kilometer. De sprintersploegen sloegen de handen nog één keer ineen voor een dagje controle voor de laatste kans voor de rappe mannen. Op dertien kilometer van de finish werden de laatste vroege vluchters uiteindelijk ingerekend.

Merlier met twee vingers in de neus

Een sprint dus, de vierde in deze ronde. Andermaal op brede wegen, waardoor de verschillende treinen alle ruimte hadden om op te schuiven en te organiseren. Astana zat van voren, Israel-Premier Tech meldde zich, maar het was Sebastian Molano van UAE die als eerste aanging. Het was allemaal voor niets, want Merlier zat in derde positie en kwam er machtig overheen. Olav Kooij was nergens te bekennen en De Kleijn kwam door het midden te laat.

'Het lijkt wel alsof alles perfect lijkt te gaan, samen met de ploeg', merkt Merlier na afloop op. 'We zijn waar we willen zijn en ik kan telkens sprinten waar ik wil. Het was een perfecte week voor ons. Ik werd weer goed gebracht en Molano begon van ver en viel stil. Ik ging vanaf dat moment all-in, want als je dat niet doet, word je ingesloten. Ik ben blij met deze zege, en het is mooi dat ik de eerste ben die drie etappes weet te winnen in één UAE Tour.'

Uitslag etappe 6 UAE Tour 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws