Coquard kan geluk niet op na zege in Tour Down Under: 'Hier heb ik tien jaar op gewacht!' Wielrennen
Wielrennen

Coquard kan geluk niet op na zege in Tour Down Under: 'Hier heb ik tien jaar op gewacht!'

Coquard kan geluk niet op na zege in Tour Down Under: 'Hier heb ik tien jaar op gewacht!'

Voor Bryan Coquard zal 21 januari 2023 altijd een bijzondere datum blijven. De Fransman, die 49 overwinningen boekte in tien profjaren, pakte namelijk zijn eerste zege in de WorldTour in Willunga.

'Hier heb ik zó lang op moeten wachten', stelde de Fransman van Cofidis in gebrekkig Engels in het flashinterview. 'Deze overwinning in de WorldTour, ik heb hier tien jaar op gehoopt. Ik ben zo trots en blij met deze zege', zei hij met een lach van oor tot oor.

'Ik heb veel gewonnen, maar tot deze rit nog nooit in de WorldTour. Ik ben very, very, very happy', klonk het uit de mond van de dolgelukkige Fransman, die vervolgens aan een korte analyse begon. 'We moeten oppassen met de waaiers, waarin we uiteindelijk maar met twee man mee zaten. Alexis Renard en ik.'

'Alexis deed vervolgens een perfecte lead-out, dus mijn dank naar hem', vervolgde de dagwinnaar, die zijn sprint zeer vroeg inzette en op vijftig meter van de meet al gewonnen had. 'Dat was een heel mooi moment voor me. Het is een geweldige dag.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws