Coquard neemt schuld Tourcrash op zich: 'Nooit leuk om iemand neer te halen, laat staan een ploegmaat' Wielrennen
Wielrennen

Coquard neemt schuld Tourcrash op zich: 'Nooit leuk om iemand neer te halen, laat staan een ploegmaat'

Coquard neemt schuld Tourcrash op zich: 'Nooit leuk om iemand neer te halen, laat staan een ploegmaat'

De finale van de derde etappe van de Tour de France werd maandag ontsierd door een valpartij in volle spurtvoorbereiding, waardoor heel wat snelle mannen niet mee konden doen om de overwinning. Gezien het ontbreken van beelden was er onduidelijkheid omtrent de oorzaak, maar Bryan Coquard van Cofidis is naar voren gestapt en heeft de schuld op zich genomen.

Coquard eindigde uiteindelijk als tiende, maar zat na afloop vooral met zijn hoofd bij de crash. 'Ik voel teleurstelling en frustratie', aldus Le Coq. 'In de voorbereiding deed Alexis Renard (ploegmaat, red.) zijn beurt, waarna ik hem liet vallen toen ik probeerde Mads Pedersen te passeren en zijn stuur raakte. Het is nooit leuk om een renner neer te halen, laat staan een ploeggenoot', laat hij weten via de communicatiekanalen van Cofidis. Renard kwam er overigens zonder al te veel erg vanaf, zo liet zijn ploeg weten.

Schade bij gevallen renners valt mee

Slachtoffers waren - naast Renard - in ieder geval Jasper Philipsen van Alpecin-Deceuninck en het Israel-Premier Tech-duo Jake Stewart en Guillaume Boivin. 'De schade valt gezien de omstandigheden best mee. Ik ging weliswaar met zestig kilometer per uur tegen de grond, maar het was een goede weg. Enkele mannen haakten in elkaar en ik had geen plaats', liet de Belg direct na afloop al weten.

Stewart en Boivin kampten met schaafwonden, de een meer dan de ander. 'Ik weet niet hoe ik het voor elkaar heb gekregen, maar ik ben gevallen zonder huid te verliezen...', liet Stewart weten via social media. 'Wellicht doordat Guillaume genoeg heeft verloren voor ons twee. Ikzelf voel me prima en kan gewoon starten aan etappe vier. Er komen nog veel kansen aan om wél alles goed te doen in de finale', aldus de lead-out van Pascal Ackermann. Ook de Canadees Boivin zal gewoon starten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws