Veldrit-verrassing: Nieuwenhuis vertrekt per direct bij Baloise Trek, Van der Poel ziet belangrijke knecht weggaan Wielrennen
Wielrennen

Veldrit-verrassing: Nieuwenhuis vertrekt per direct bij Baloise Trek, Van der Poel ziet belangrijke knecht weggaan

Veldrit-verrassing: Nieuwenhuis vertrekt per direct bij Baloise Trek, Van der Poel ziet belangrijke knecht weggaan

De Tour de France is in volle gang, maar buiten de Franse hoogmis gebeurt er natuurlijk ook nog van alles. Transfers bijvoorbeeld, waar Trek een centrale rol in heeft deze dagen. Lennard Kämna en Soren Kragh Andersen zouden op weg zijn naar Lidl-Trek, crosser Joris Nieuwenhuis is juist per direct vertrokken bij de Baloise Trek Lions.

Kämna kent een moeilijk jaar tot nu toe, daar hij eerder in 2024 betrokken raakte bij een ongeluk op Tenerife en lang moest herstellen. De Duitser zou aan het einde van dit seizoen vertrekken bij zijn huidige werkgever, zo melden meerdere bronnen. Kämna, die in iedere grote ronde al een etappe wist te winnen, loopt uit zijn contract bij Red Bull en zou verkassen naar Lidl-Trek.

Een dag later kwam HLN met het nieuws dat ook Kragh Andersen vanuit Alpecin-Deceuninck naar de Duits-Amerikaanse ploeg zou trekken, waarmee hij zijn positie als meesterknecht van Mathieu van der Poel verruilt voor diezelfde taak in dienst van boezemvriend en landgenoot Mads Pedersen.

Joris Nieuwenhuis ondanks doorlopend contract weg bij Baloise Trek Lions

Dan de crosswereld. De Baloise Trek Lions kenden, in de schaduw dan uiteraard van een ongenaakbare Mathieu van der Poel, een heel succesvolle winter. Dat was mede te danken aan Joris Nieuwenhuis, die een belangrijke pijler in het collectief was. Daar zou nu verandering in komen. Nieuwenhuis zou onderdeel worden van een fonkelnieuw veldritteam, rondom Hans van Kasteren. Die verkocht in 2016 de toenmalige ploeg Telenet Fidea Lions aan Sven Nys.

Dat meldt Het Nieuwsblad maandagochtend. Ridley zou als fietsenmerk voor de ploeg gaan dienen, oud-crosser Richard Groenendaal wordt genoemd als ploegleider. Nieuwenhuis werd deze winter tweede achter Van der Poel op het WK in Tabor. De ploeg zou zich ook willen richten op de gravelscene, een circuit waar ook Nieuwenhuis zich meer en meer op wil focussen, getuige zijn deelname aan Unbound, eerder deze zomer.

Diezelfde avond kwam de ploeg met de bevestiging dat Nieuwenhuis en Baloise Trek Lions uit elkaar gaan. 'Vanaf 1 juli 2024 zal Joris Nieuwenhuis geen deel meer uitmaken van Baloise Trek Lions. Beide partijen nemen in een goede verstandhouding afscheid van elkaar. Het afgelopen veldritseizoen was één van de sterkste seizoenen ooit voor het team, met sterke resultaten in de breedte. Meerdere renners zetten een grote stap in hun ontwikkeling. Logischerwijs hopen een aantal renners ook op een verbeterd contract voor de toekomst. Begrijpelijk, maar voor het team en het budget is het jammer genoeg niet haalbaar om in al deze verhogingen mee te gaan', aldus de formatie.

'We willen in de nabije toekomst een team zijn dat in de breedte kan scoren. Met Joris zijn we tot een goede overeenkomst gekomen waarbij hij Baloise Trek Lions kan verlaten. We willen hem in elk geval bedanken voor de vele mooie momenten die we samen hebben beleefd en wensen hem alle succes toe in zijn verdere toekomst', sluit de ploeg af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws