Coronatestronde Tour de France: iedereen negatief, op twee asymptomatische renners na Wielrennen
Wielrennen

Coronatestronde Tour de France: iedereen negatief, op twee asymptomatische renners na

Coronatestronde Tour de France: iedereen negatief, op twee asymptomatische renners na

De UCI en ASO hebben maandag de resultaten van de tweede coronatestronde in de Tour de France bekendgemaakt: er zijn geen positieve tests naar voren gekomen, al worden twee renners verder onderzocht. Deze twee staan niet in de top twintig van het algemeen klassement.

'Alle tests, op twee na die verder onderzoek nodig hebben, kwamen negatief uit de bus', klinkt het. De afgelopen dagen verloor het peloton wel enkele renners met corona: onder meer Warren Barguil, Magnus Cort en Simon Clarke keerden huiswaarts met het virus onder de leden.

De twee renners die een positieve covid-resultaat kregen, zijn asymptomatisch en worden voor de zekerheid geïsoleerd, meldt de UCI. Zij worden niet direct uit koers gehaald, maar aanvullend biologisch onderzoek moet uitwijzen in hoeverre zij besmettelijk zijn. Deze renner staan, zoals gezegd, niet hoog in het algemeen klassement. Dinsdagochtend volgt er een definitieve beslissing.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws