G.Martin veegt vloer aan met coronaprotocol: 'Als ik niks had gezegd, had ik gewoon gereden' Wielrennen
Wielrennen

G.Martin veegt vloer aan met coronaprotocol: 'Als ik niks had gezegd, had ik gewoon gereden'

G.Martin veegt vloer aan met coronaprotocol: 'Als ik niks had gezegd, had ik gewoon gereden'

Guillaume Martin was zondag de derde renner die wegens een coronabesmetting niet meer van start mocht gaan in de Tour de France. De kopman van Cofidis is niet te spreken over het coronaprotocol dat gehanteerd wordt in zijn situatie.

Zijn ploeg Cofidis verloor vlak voor de start van de Tour al haar andere kopman, Bryan Coquard. Hierdoor is deze ploeg de zwaarst geraakte formatie van deze Ronde van Frankrijk. 'Het begon met wat keelpijn, maar dat ik heb ik vaker. Dat heb ik aan de dokter van de ploeg gemeld en een negatieve test afgeleverd, maar in de avond testte ik twee keer positief.'

En dus stonden de seinen voor Martin op rood vanaf dat moment, hoewel hij zelf naar eigen zeggen geen klachten had. 'Ik heb het hele protocol bekeken of er geen maas in de wet was', laat hij weten aan L'Equipe. 'Ik was echt niet van plan om te stoppen, omdat ik me alleen maar beter voelde in deze Tour.'

Martin: 'Denk niet dat ik als enige in deze situatie beland ben'

Martin fileert het coronaprotocol dat in werking is gesteld. 'Het is super vaag en dat is het probleem. Ik dacht dat je zonder symptomen verder mocht rijden, maar ik bleek zeer besmettelijk te zijn. En dat is dan weer niet in het protocol opgenomen, de criteria zijn nergens terug te vinden', foetert de doorgaans zo rustige klimmer.

'Als ik zaterdag niks gezegd had, had ik zondag gewoon gereden', gaat Martin verder. 'En ik denk dat dat ook aan het gebeuren is. Dat is slechts een vermoeden, maar het lijkt me onlogisch dat ik als enige in deze situatie beland ben. Terwijl ik me oké voel, en dat is juist het probleem. Het heeft eigenlijk geen zin om te mopperen, dat weet ik ook wel, maar soms spelen de emoties op. Dit is heel erg moeilijk voor mij', sipt de aanvaller van Cofidis.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws