Update | Fuglsang laat Tour de France voor wat het is met gebroken rib en gaat dinsdag niet van start Wielrennen
Wielrennen

Update | Fuglsang laat Tour de France voor wat het is met gebroken rib en gaat dinsdag niet van start

Update | Fuglsang laat Tour de France voor wat het is met gebroken rib en gaat dinsdag niet van start

(17 juli 2022) De vijftiende etappe van de Tour de France verliep uiterst chaotisch met de nodige valpartijen. Jumbo-Visma was het voornaamste slachtoffer, maar ook andere renners kwamen er niet zo goed van af, zoals Jakob Fuglsang. De Deen brak een rib en zal om die reden mogelijk de Tour moeten staken.

Na de finish in Carcassonne besloten de renner en zijn ploeg - Israel-Premier Tech - om röntgenfoto's te laten maken. Daaruit bleek dat Fugslang een rechterrib heeft gebroken. Israel laat in een update weten dat ze de rustdag zullen gebruiken om te kijken of de Deen zijn Tour de France kan vervolgen.

De rittenkoers wordt alvast hervat met drie lastige etappes door de Pyreneeën, juist ritten waar Fuglsang voor de ritzege zou kunnen strijden. Door die ambitie lijkt nu een streep te kunnen. Fuglsang werd gisteren (zaterdag) nog zesde in de veertiende etappe naar Mende, die finishte na een korte, steile beklimming.

Update - 18 juli 2022 (09.40 uur): Fuglsang laat Tour voor wat het is met gebroken rib

Jakob Fuglsang heeft op de rustdag besloten dat hij dinsdag niet meer van start zal gaan in de Tour de France. De Deen van Israel-Premier Tech kwam samen met onder meer Steven Kruijswijk ten val en brak daarbij zijn rib, zo wees een scan na afloop van de etappe uit.

'Het heeft geen zin om door te gaan', liet Fuglsang weten via de communicatie van zijn team. 'Ik weet dat het te veel pijn doet en het is het beste om naar huis te gaan voor een goed herstel. Ik hoop dat de ploeg het goede werk kan voortzetten en dat ze nog een mooi resultaat kunnen behalen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws