Cort dankt 'machine' Ganna na fenomenale Algarve-coup: 'Die jongens hadden er veel zin in' Wielrennen
Wielrennen

Cort dankt 'machine' Ganna na fenomenale Algarve-coup: 'Die jongens hadden er veel zin in'

Cort dankt 'machine' Ganna na fenomenale Algarve-coup: 'Die jongens hadden er veel zin in'

Magnus Cort wist in de derde rit van de Ronde van Algarve op spectaculaire wijze naar zijn tweede zege op rij te sprinten. Na de laatste bocht, die op 300 meter van de finish lag, trok de sympathieke EF Education-EasyPost-renner flink door. Hij reed binnen no-time een flinke voorsprong bijeen en gaf deze dan ook niet meer uit handen. Met meerdere fietslengten voorsprong passeerde de besnorde Deen, in zijn gele leiderstrui, als eerste de meet.

'Ik kan het niet geloven', jubelt Cort direct na afloop van zijn tweede zegetocht tegenover de camera van Cycling Pro Net. Het was niet alleen in de ultieme slotfase dat Cort zich van voren liet zijn. De 30-jarige renner deed namelijk ook mee om de bonificatieseconden die bij de tussensprint te verdienen waren. Na deze tussensprint trok Cort, samen met een paar andere hardrijders, ook al stevig door. 'Na die tussensprint hadden we een mooi gaatje. De jongens van INEOS Grenadiers hadden er veel zin in om vol door te rijden met die groep. Ganna is echt een machine en hij zat er ook bij. Ik besloot daarop om ook volle bak mee te draaien.'

Net voor de finish werd het elite-groepje, met daarin onder meer ook klasbakken als Tom Pidcock, Tobias Foss en Valentin Madouas, ingerekend. Tenminste, zo leek. Cort besloot immers nog een laatste keer vol door te trekken. Dat bleek uiteindelijk een bijzonder goede keuze. 'Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling om vandaag voor de ritzege te gaan. Toen we aan de etappe begonnen, ging een tweede ritzege dan ook niet door mijn hoofd. Ik wilde gewoon de leiderstrui behouden. Uiteindelijk kwam ik dus in die sterke groep terecht en bleven we lang voorop. Ik twijfelde een paar keer hoe ik het ging aanpakken. Alleen als ik vroeg aanging, had ik nog een kansje op de ritzege. Ik moest hopen dat het vroege aangaan voor de nodige verwarring bij de andere jongens zou zorgen', sluit een vrolijke Cort af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws