Cort gooit roet in het eten van Meeus, die langer moet wachten op eerste seizoenszege: 'Enorm frustrerend' Wielrennen
Wielrennen

Cort gooit roet in het eten van Meeus, die langer moet wachten op eerste seizoenszege: 'Enorm frustrerend'

Cort gooit roet in het eten van Meeus, die langer moet wachten op eerste seizoenszege: 'Enorm frustrerend'

Jordi Meeus finishte in de door Magnus Cort gewonnen derde rit in de Ronde van Algarve op de derde plaats. Dat betekende voor de rappe Belg alweer zijn vijfde podiumplaats van het seizoen. Winnen deed de 24-jarige spurtbom van BORA-hansgrohe dit kalenderjaar echter nog niet.

'We hadden verwacht dat het een supersnelle rit zou worden, omdat de wind de laatste koersuren erg goed stond. Maar we hadden niet verwacht dat het groepje nog zo lang voorop zou blijven', refereert hij aan het elite-groepje dat na de tussensprint vol doortrok en daardoor een flink gat sloeg met de rest van het peloton. In dat groepje bevonden zich onder meer ritwinnaar Cort, INEOS Grenadiers-duo Filippo Ganna en Tom Pidcock, Valentin Madouas en Tobias Foss. In de ultieme slotfase leek het stel als een vogel voor de kat. Toch wist sluwe vos Cort na het laatste bochtje, op 300 meter van de finish, door te trekken en met een bijzonder lange sprint naar de overwinning te racen. 'We dachten ze na 25 achtervolgingskilometers precies op tijd te pakken te hebben', jammert Meeus.

'Het is altijd vervelend als je zo dichtbij komt, maar niet wint', aldus Meeus

'We kwamen dus uiteindelijk net iets te laat', gaat de Vlaming, die veruit de snelste van het te laat komende peloton leek, verder. 'Het is altijd vervelend als je zo dichtbij komt, maar niet wint. Toch mag ik over het algemeen wel erg tevreden zijn met hoe de benen nu zijn. Bovendien ben ik enorm blij dat we echt een supersterk team hebben. Toch is het frustrerend als je zo vaak op het podium staat, maar niet op het hoogste treetje.'

Naar eigen zeggen staan voor Meeus de resterende ritten in het teken van het helpen van de ploeg. 'We kwamen hier met het doel om een ritzege te pakken. We zijn er al drie keer bij in de buurt gekomen, door twee keer op het podium en één keer als vijfde te finishen. Het doel om een etappe te winnen blijft dus hetzelfde', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws