Foss maakt namens Jumbo-Visma het mooie weer in Algarve: 'Ben op waarde geklopt door Cort' Wielrennen
Wielrennen

Foss maakt namens Jumbo-Visma het mooie weer in Algarve: 'Ben op waarde geklopt door Cort'

Foss maakt namens Jumbo-Visma het mooie weer in Algarve: 'Ben op waarde geklopt door Cort'

Tobias Foss, de huidig wereldkampioen tijdrijden van Jumbo-Visma, finishte in de door Magnus Cort op schitterende wijze gewonnen derde etappe in de Ronde van Algarve op de achtste plaats. Een dag eerder toonde de 25-jarige Noor zich ook al de man-in-vorm bij de Nederlandse ploeg, daar hij in de tweede etappe naar een elfde stek sprintte.

In de derde etappe van de Ronde van Algarve ontstond er na de tussensprint een elite-groepje. Daarin zaten onder meer ritwinnaar Magnus Cort, Filippo Ganna, Valentin Madouas en Tom Pidcock. Foss was namens Jumbo-Visma alert en haakte ook zijn karretje aan in de kopgroep met vooraanstaande namen. In de ultieme slotfase begon Cort al op 300 meter van de finish aan zijn sprint, met als doel de rest te verrassen. Voor Foss geldt in ieder geval dat het plannetje van de Deen gelukt is. 'Het zag er lange tijd goed uit, maar uiteindelijk keerde het peloton terug in de slotkilometer. Ik zat bij het aangaan van de sprint nog wel in het wiel van Cort. Ik werd echter een beetje verrast door het feit dat hij zo vroeg zijn sprint inzette. Hij klopte mij en de anderen op waarde', luidt de analyse van Foss op de ploegsite.

'Desalniettemin kijk ik terug op een goede dag. De vorm is goed en de benen draaien goed rond. Dat belooft wellicht iets voor de komende twee etappes', blaakt Foss, die in 2019 de Ronde van de Toekomst bijschreef op zijn palmares, van het vertrouwen. De slotrit van de Ronde van Algarve is een tijdrit van 24 kilometer over een zo goed als biljartvlak parcours. Foss hoopt in die tijdrit, waar hij voor het eerst dit kalenderjaar zijn regenboogtrui kan showen, gelijk hoge ogen te gooien. 'Ik kan niet wachten om deze weer te tonen aan de hele wereld', zo liet hij voorafgaand aan de Portugese rittenkoers in een een eerder persbericht optekenen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws