Cort ziet kansen voor vluchters in Giro: 'Denk dat het te vroeg is voor de klassementsrenners' Wielrennen
Wielrennen

Cort ziet kansen voor vluchters in Giro: 'Denk dat het te vroeg is voor de klassementsrenners'

Cort ziet kansen voor vluchters in Giro: 'Denk dat het te vroeg is voor de klassementsrenners'

Meer dan 4500 hoogtemeters krijgen de deelnemers van de Giro d'Italia vrijdag voor de kiezen. Normaal gesproken kijk je dan naar de klassementsrenners, maar door de verdeling van de beklimmingen maken de vluchters volgens velen ook kans. De startinterviews maken ons wat wijzer.

Magnus Cort wordt door veel mensen gezien als één van de kanshebbers voor deze rit. De Deen was vorig jaar drie keer succesvol in de Vuelta en is op die manier een rittenkaper eerste klas geworden. Hij ziet kansen voor deze rit. 'De Giro is tot dusver nog niet al te zwaar geweest, maar ik verwacht een lastig weekend', blikt hij vooruit.

De coureur van EF Education-EasyPost ziet vrijdag als een kans voor de vlucht. 'Ik wil in de ontsnapping in de dag te zitten en hoop dat die tot het einde van de rit draagt', laat hij weten aan Eurosport. 'Misschien zijn de beklimmingen wat te zwaar voor mij, dat zou kunnen. Maar als je het niet probeert, dan weet je het niet. Ik denk in ieder geval dat het te vroeg is voor de klassementsrenners, zij zullen de benen bewaren voor later in deze Giro.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws