Na een tegenvaller komt goed nieuws: 'In tegenstelling tot Arensman verlengt Bardet wel bij DSM' Wielrennen
Wielrennen

Na een tegenvaller komt goed nieuws: 'In tegenstelling tot Arensman verlengt Bardet wel bij DSM'

Na een tegenvaller komt goed nieuws: 'In tegenstelling tot Arensman verlengt Bardet wel bij DSM'

Team DSM heeft - na het verlies van Thymen Arensman - een belangrijke slag geslagen op de transfermarkt. Romain Bardet heeft volgens Velonews zijn afgelopende contract met twee jaar verlengd, waardoor hij nu tot het einde van 2024 vastligt.

De contractverlenging van Bardet is een welkome opsteker voor Team DSM, dat de laatste jaren eigenlijk vooral renners naar de uitgang zag gaan. Tom Dumoulin, Wilco Kelderman en Sam Oomen zijn al van langer geleden, maar vorig jaar nog verloor DSM met Ilan Van Wilder en Tiesj Benoot twee belangrijke pionnen. Donderdag werd door DSM bevestigd dat Arensman na dit seizoen naar een andere ploeg gaat. Dat gaat naar alle waarschijnlijkheid om INEOS Grenadiers.

In tegenstelling tot al die renners heeft Bardet het duidelijk uitstekend naar zijn zin bij de Nederlandse ploeg. De Fransman kwam in 2021 naar DSM, nadat hij zijn hele profcarrière bij AG2R had gereden. Voor die ploeg was de blik ieder jaar gericht op de Tour de France, waarin hij twee keer podium reed (tweede in 2016 en derde in 2017). Ook won hij er drie etappes, was hij in 2015 beste jongere en won hij in 2019 het bergklassement.

Bardet ontdekt bij DSM de Giro en Vuelta

Buiten de Tour de France zagen we Bardet eigenlijk weinig in absolute topvorm. Het was één van de redenen voor de klimmer om andere oorden op te zoeken. Bij Team DSM kreeg hij de vrijheid om andere wedstrijden te rijden, soms ook niet per se als klassementsrenner. Zo reed hij vorig jaar de Vuelta a España als rittenkaper en won hij één etappe. Eerder in het jaar was hij als klassementsman zevende geworden in zijn allereerste Giro d'Italia.

Dit jaar mikt hij opnieuw op de Giro en dat doet hij met grote ambities. Bardet is na zijn eindzege in de Tour of the Alps ook goed begonnen aan de Ronde van Italië. Zijn contractverlenging is nog niet officieel bekendgemaakt door Team DSM. Velonews verwacht dat dat op de tweede rustdag zal gebeuren.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws