Cortina reageert op 'triest figuur'-uithaal van Poels: 'Wout liet me niet passeren' Wielrennen
Wielrennen

Cortina reageert op 'triest figuur'-uithaal van Poels: 'Wout liet me niet passeren'

Cortina reageert op 'triest figuur'-uithaal van Poels: 'Wout liet me niet passeren'

Onlangs liet Wout Poels van zich horen omtrent stuitend gedrag van twee Movistar-coureurs, zijnde Nairo Quintana en Ivan Garcia Cortina. De Colombiaan zou hem in de Ronde van Catalonië een elleboog hebben verkocht, terwijl de Spanjaard hem zelfs een vuistslag gegeven zou hebben. Het is Cortina die nu gereageerd heeft op de beschuldigingen van Poels.

'Aan de top werd het dringen. Toen kwam Cortina net voor de top ertussen. Hij zette zich rechtop en haalde vol met een vuistslag uit op mijn bovenarm. Mijn bovenarmen zijn echter niet zo ontwikkeld, dus deed het echt pijn', omschreef de Limburger zijn aanvaring met de Zuid-Europeaan, met wie hij zelfs een tijdje in dezelfde ploeg reed. 'Het is altijd hetzelfde met jou', zou hij tegen Poels gezegd hebben.

Poels vond daarop dat hij Cortina niet kon laten wegkomen met de gebeurtenis. 'We hebben het telkens over veiligheid en dan heb je zo’n renner. Na de finish ben ik de UCI gaan opzoeken en die hebben een VAR. Ik heb daar een officiële klacht gemaakt, want meerdere renners hebben het gezien. Hij kwam er nog heel goed mee weg met een kleine boete en wat aftrek van zijn UCI-punten. Hij is echt een triest figuur', was de goedlachse coureur uit Venray wel bikkelhard.

Cortina beschrijft zijn kant van het verhaal met Poels

Bij de Spaanse sportkrant AS liet de man in kwestie van zich horen. Duidelijk is dat hij alle aantijgingen ontkent. Op een persconferentie kwam het voorval weer ter sprake en naar verluidt was Cortina erg blij met de gestelde vraag. 'Wat er gebeurde was volkomen oneerlijk, vanwege de manier waarop de rechters handelden en omdat het uiteindelijk hun woord tegen het mijne was', stelde de 28-jarige heuvelspecialist.

'Ongeveer halverwege de etappe, op de top van een bergpas, zat ik achter de eerste Soudal Quick-Step-renner', vervolgt hij zijn relaas. 'Om braaf te zijn en ze niet in de greppel te gooien, heb ik ze bij de eerste bocht wat ruimte gegeven. Op dat moment, toen ik uit de bocht kwam, moest ik hard pushen om mijn positie te heroveren. Er was een renner van Bahrain Victorious, met Poels achter hem. Toen ik ze wilde passeren, begon Wout ineens te sprinten, opdat ik ze niet voorbij zou gaan. Aan een snelheid van 65 kilometer per uur raakte ik zijn stuur aan. Ik was er niet erg blij mee.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws