Dagbladen na 'recital' Pogacar: 'Alles aan gelegen om Van der Poel dit jaar niet los te laten op Poggio' Wielrennen
Wielrennen

Dagbladen na 'recital' Pogacar: 'Alles aan gelegen om Van der Poel dit jaar niet los te laten op Poggio'

Dagbladen na 'recital' Pogacar: 'Alles aan gelegen om Van der Poel dit jaar niet los te laten op Poggio'

Tadej Pogacar heeft met zijn gigantische solo in Strade Bianche in heel Europa een verpletterende indruk achtergelaten. De Sloveen van UAE-Team Emirates reed de laatste tachtig kilometer van de Toscaanse grindkoers in zijn uppie, waarmee hij de concurrentie degradeerde tot figuranten. Een selectie van de grote Europese kranten.

HLN ziet dat de groten der aarde baas boven baas willen spelen. 'Dat er geen regels zijn. Zo zijn de nieuwe regels van het moderne wielrennen. Tadej Pogacar won twee jaar geleden de Strade Bianche na een aanval ingezet op 50 kilometer voor de streep. Tom Pidcock deed dat vorig jaar over: zelfde koers, min of meer op dezelfde plek ervandoor gegaan. Mathieu van der Poel won ooit een rit in de Benelux Tour, waar hij de laatste 70 kilometer alleen voorop reed. Vorige week in de Omloop brak Team Visma de koers al na veertig kilometer open. Eén dag later, in Kuurne-Brussel-Kuurne, viel Wout van Aert aan op 80 kilometer voor de streep. Het was niet solo, maar soit', aldus de Belgische krant.

De Nederlandse dagkrant De Telegraaf merkt op dat Pogacar met zijn zege in Strade Bianche ook alvast een visitekaartje heeft afgegeven voor Milaan-Sanremo, waar hij titelverdediger Mathieu van der Poel treft. 'Van der Poel zal met interesse gekeken hebben naar het sloperswerk dat zijn wielervriend in de gravelkoers aanrichtte, en zich gewaarschuwd weten voor Milaan-San Remo over twee weken als MvdP zijn titel verdedigt. Vorig jaar kon niemand - zelfs Pogi niet - de verschroeiende demarrage van de Nederlandse wereldkampioen op de Poggio beantwoorden, maar nu lijkt de tweevoudig Tour-winnaar er alles aan gelegen om Van der Poel niet los te laten', analyseert men. Van der Poel zelf gaf na afloop van de koers op Instagram met een knipoog aan dat hij 'een beetje bang' werd van Pogacar.

In Italië, waar Strade Bianche verreden werd, heb je natuurlijk La Gazzetta dello Sport. Die komt ook op zondagen uit, met de kop 'Pogacar zonder grenzen' op de roze bladen. 'Een fenomeen op de onverharde wegen. De mensen langs de kant op de Monte Sante Marie hadden niet eens de tijd om zichzelf af te vragen of hij van een andere planeet of een ander sterrenstelsel komt, want ze zagen hem al weer verdwijnen in de verte.'

Dagbladen na 'recital' Pogacar: 'Alles aan gelegen om Van der Poel dit jaar niet los te laten op Poggio'

Fransen, Spanjaarden en Denen onder de indruk

L'Equipe vergeleek de raid van de Sloveen met de grootste figuren uit de geschiedenis van de wielersport. 'Hij vecht niet langer echt tegen zijn tegenstanders op de fiets, hij is verwikkeld in een gevecht tegen de geschiedenis, voor de herinneringen die nooit vervagen, en in dit opzicht zijn we verheugd om hem te zien proberen de Giro en later de Tour te winnen. Milaan-San Remo zal over twee weken een enorme uitdaging voor hem zijn, misschien zelfs meer dan het winnen van een derde Tour de France, en als hij op de Via Roma zijn armen opsteekt, kunnen we verwachten dat hij snel op de kasseien van Roubaix zal arriveren', stelt de Franse sportkrant.

Bij Marca genoten ze ook van de solo van Pogacar. 'De geschiedenis was de enige die de Sloveense fietser vergezelde, terwijl die genoot van de steile klim naar de Via Santa Caterina aan de finish van het monumentale Piazza del Campo in Siena. Het zorgt ervoor dat we genieten van recital na recital', beschreven de Spanjaarden.

De Deense krant Ekstra Bladet had het over de 'griezelige kracht' van Pogacar. 'Strade Bianche heeft sinds 2007 vele drama's opgeleverd, maar de editie van dit jaar was anders. Door het optreden van Pogacar verliep de koers zonder al teveel opwinding, doordat we snel konden concluderen dat alleen pech hem van de zege kon houden in deze neo-klassieker.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws