Dainese weer de snelste van de favorieten: 'Heel teleurgesteld met vijfde plaats' Wielrennen
Wielrennen

Dainese weer de snelste van de favorieten: 'Heel teleurgesteld met vijfde plaats'

Dainese weer de snelste van de favorieten: 'Heel teleurgesteld met vijfde plaats'

Alberto Dainese bewees in de achttiende etappe weer dat hij tot één van de snelste mannen in het Giropeloton mag worden gerekend. De Italiaanse sprinter van Team DSM won de sprint van het peloton, maar dat was jammerlijk genoeg veertien seconde achter de vier koplopers. Het verklaart zijn teleurstelling na afloop van de etappe.

De 24-jarige Dainese kwam samen met Cees Bol naar de Giro d'Italia om voor Team DSM de sprints aan te voeren. De Nederlander kwam uiteindelijk niet verder dan een mislukte sprint toen hij voor eigen kans mocht gaan, terwijl het voor Dainese in etappe elf wel raak was. Bol heeft inmiddels de ronde verlaten, maar Dainese gaat rustig door waar hij gebleven was. Donderdag was het echter niet genoeg voor de overwinning, omdat de koplopers net iets sterker waren dan het peloton.

Dainese liet na afloop van de etappe op de ploegsite zichtbaar merken dat hij teleurgesteld was. 'Het was mijn thuiswedstrijd vandaag, wat speciaal voor me was. We gingen van start met het plan om te rijden voor de sprint. De jongens hebben goed werk geleverd door in het begin van de etappe de kopgroep onder controle te houden, maar het werd moeilijk om het gat te dichten met de sterke renners vooraan.' Het viertal Dries De Bondt, Magnus Cort, Eduardo Affini en Davide Gabburo bleek net iets slimmer en sterker dan het peloton en zij mochten uiteindelijk sprinten voor de overwinning.

'Beste wat we vandaag konden doen'

Alberto Dainese

In de eindsprint was het De Bondt die namens Alpecin-Fenix de overwinning greep, door Affini (Jumbo-Visma) nipt voor te blijven. Slechts veertien seconden daarna kwam Dainese als eerste van het peloton over de finish, door Arnaud Démare, Davide Cimolai en Mark Cavendish achter zich te houden. 'Ik ben heel teleurgesteld met een vijfde plaats, nadat ik de massasprint won. Het is het beste wat we vandaag konden doen', zo besluit de Italiaan.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws