Gaviria met lege handen uit Giro, Quick Step erkent meerdere in kopgroep Wielrennen
Wielrennen

Gaviria met lege handen uit Giro, Quick Step erkent meerdere in kopgroep

Gaviria met lege handen uit Giro, Quick Step erkent meerdere in kopgroep

Waar het donderdag voorafgaand aan de achttiende etappe een laatste kans voor de sprinters leek, was er niets minder waar. Dries De Bondt, Eduardo Affini, Magnus Cort en Davide Gabburo sukkelden het peloton in slaap en mochten sprinten voor de overwinning. Daarin was De Bondt de sterkste, voor Affini en Cort. De sprinters vergooiden hiermee dus hun laatste kans. Wat zeiden zij na afloop van de etappe?

Fernando Gaviria eindigde deze Giro d'Italia twee keer als tweede en één keer als derde en was er ongetwijfeld op gebrand om voor zijn laatste kans te gaan. Die pakte de Colombiaan van UAE Team Emirates niet, wat volgens hem 'kan gebeuren in het wielrennen'. Zijn ploeg UAE Team Emirates werd overigens voor de etappe geconfronteerd met een positieve coronatest van kopman João Almeida. De Portugees stond vierde in het algemeen klassement, maar zag zijn ambities voor het podium in rook opgaan.

Gaviria deed na afloop van de etappe zijn verhaal, waarin hij terugblikt op de opgave van Almeida en de Giro in zijn geheel. 'Vandaag kregen we het moeilijke nieuws dat João niet kon starten, dus we moesten ons even herpakken en we verzamelden moed om voor de overwinning te gaan. Een sterke kopgroep ging ervandoor en we hebben hard gewerkt om ze terug te halen. Het tempo was hoog, maar het lukte in het peloton niet om het te controleren. Het is jammer om met lege handen weg te gaan, maar dit kan gebeuren in het wielrennen.'

Ploegleider Cavendish: 'Waarom zou hij stoppen?'

Bij Quick Step-Alpha Vinyl waren de druiven eveneens zuur, want ze konden hun sprinter Mark Cavendish geen laatste kans gunnen op een tweede ritzege in deze Giro d'Italia. Ze deden er bij de Belgische ploeg alles aan, maar de vier koplopers waren simpelweg te sterk, zo zag ook ploegleider Davide Bramati. 'De vier renners vooraan waren sterker, dus gefeliciteerd aan hen. Ik heb alle renners naar voren gepusht, ik had er niet meer. Dat is de situatie, de kopgroep heeft het gehaald en meer kunnen we er niet over zeggen.' Op de vraag of zijn topsprinter nu uit de Giro stapt, was de Italiaan stellig. 'Natuurlijk gaat Cavendish door, we hebben nog drie etappes te gaan, waarom zou hij stoppen?'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws