David Dekker kent rolverdeling voor eerste maanden bij nieuwe ploeg Arkéa Samsic Wielrennen
Wielrennen

David Dekker kent rolverdeling voor eerste maanden bij nieuwe ploeg Arkéa Samsic

David Dekker kent rolverdeling voor eerste maanden bij nieuwe ploeg Arkéa Samsic

David Dekker kent zijn programma voor de eerste maanden van 2023. De Nederlandse wielrenner maakte afgelopen winter de overstap van Jumbo-Visma naar Arkéa Samsic, waar hij zijn goede benen van 2020 en 2021 hoopt terug te vinden.

Dekker krijgt bij de Franse formatie zijn rol als 'man in de frontlinie van de klassiekers', zo meldt Arkéa Samsic dinsdag. 'Daarnaast zal hij ook de sprinter van ons team zijn in bepaalde races.' Die rol lijkt de rappe Nederlander te moeten delen met Nacer Bouhanni, Hugo Hofstetter, Amaury Capiot, Dan McLay en Luca Mozzato, de andere snelle jongens bij de ploeg.

De zoon van ex-wielrenner Erik zal zijn jaar beginnen met de Challenge Mallorca, een serie eendagswedstrijden op het Balearen-eiland. Vervolgens staat Dekker medio februari op de rol voor de Muscat Classic en Ronde van Oman, beiden in het Midden-Oosten. Daarna maakt hij de oversteek naar België en Frankrijk, waar achtereenvolgens de GP Samyn, Parijs-Nice, GP Denain en de Bredene Koksijde Classic op het menu staan.

Dekker zocht 'nieuwe uitdaging' in Frankrijk

Dekker zal het Openingsweekend dus niet rijden, maar krijgt legio kansen bij Arkéa-Samsic. Bij zijn aankondiging liet hij al weten dat hij zocht naar zo'n avontuur. 'Het is een nieuwe uitdaging voor mij, in een nieuwe omgeving. Ik heb vertrouwen in mijn capaciteiten en wil resultaten behalen, overwinningen in mijn nieuwe kleuren.' Ploegmanager Emmanuel Hubert sloot zich daarbij aan. 'Hij is een jonge, aanstormende renner. David zal blijven leren bij Arkéa-Samsic door te werken voor de meer ervaren renners van het team, of door voor eigen kans te gaan.'

De snelle man reed zich in 2020 namens SEG Racing in de kijker bij het grote Jumbo-Visma, waarvoor hij uitstekend debuteerde met twee tweede plekken en het puntenklassement in de UAE Tour. Afgelopen seizoen kwam de klad er wat in, waarbij hij werd tegengehouden door veel pechgevallen.

Programma David Dekker eerste maanden 2023

Challenge Mallorca
Muscat Classic
Ronde van Oman
GP Samyn
Parijs-Nice
GP Denain
Bredene Koksijde Classic

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws