Jayco-AlUla heeft selectie Tour Down Under rond; Matthews verwacht 'A game' van thuisploeg Wielrennen
Wielrennen

Jayco-AlUla heeft selectie Tour Down Under rond; Matthews verwacht 'A game' van thuisploeg

Jayco-AlUla heeft selectie Tour Down Under rond; Matthews verwacht 'A game' van thuisploeg

Jayco-AlUla heeft woensdag als eerste de selectie voor de Tour Down Under en Cadel Evans Great Ocean Road Race bekendgemaakt. De Australische ploeg maakt zich al op voor de nationale kampioenschappen en vervolgens de WorldTour-wedstrijden op het continent Oceanië.

8 januari staat het Australische kampioenschap op de weg op het programma, terwijl de tijdrit op 10 januari verreden wordt. In die eerste wedstrijd mikt de ploeg op onder meer Michael Matthews en Lucas Hamilton, terwijl Luke Durbridge, Kelland O'Brien, Callum Scotson en nieuwkomer Chris Harper (kwam over van Jumbo-Visma) ook de tijdrit af zullen werken.

Nadien trekt de ploeg met kopmannen Matthews en Simon Yates naar de Tour Down Under, die weer wordt verreden na twee jaar corona-afwezigheid. Matthews zal zodoende voor het eerst in jaren weer zijn opwachting maken in de koers. 'Het is een lange tijd geleden dat ik in de Australische zomer heb gekoerst, maar ik heb er simpelweg heel veel zin in. Uiteraard is het ook belangrijk voor onze ploeg, dus we komen ook opdraven met een sterke ploeg.'

'Met de nationale kampioenschappen, de Tour Down Under en de Cadel Evans Great Ocean Road Race starten we direct met een groot blok, maar we zijn dankbaar dat we onze thuisfans weer koers van het hoogste niveau kunnen laten zien', vervolgt de puncher. 'Ik denk dat iedereen van onze ploeg in goede vorm aan de start wil staan en wil laten zien wat hij in petto heeft, iedereen gaat de A game brengen', klinkt het vol vertrouwen uit de mond van Matthews, die bijgestaan wordt door onder meer topklimmer Simon Yates, de enige niet-Oceaniër in de selectie voor de koersen,

Selectie Jayco-AlUla Tour Down Under & Cadel Evans Great Ocean Road Race 2023

Luke Durbridge
Lucas Hamilton
Chris Harper
Michael Hepburn (alleen Tour Down Under)
Kelland O’Brien (alleen Cadel Evans Great Ocean Road Race)
Campbell Stewart
Michael Matthews
Simon Yates

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws