Na topdag op Galibier bijt Van Wilder stevig van zich af: 'Eigenlijk is daarmee alles wel gezegd' Wielrennen
Wielrennen

Na topdag op Galibier bijt Van Wilder stevig van zich af: 'Eigenlijk is daarmee alles wel gezegd'

Na topdag op Galibier bijt Van Wilder stevig van zich af: 'Eigenlijk is daarmee alles wel gezegd'

Soudal Quick-Step reed dinsdag een fantastische etappe over de Col du Galibier. Remco Evenepoel werd tweede in de daguitslag en nestelde zich daarmee ook achter de nieuwe gele trui Tadej Pogacar op plek twee in het klassement. Bovendien reed Mikel Landa ook erg sterk en bleven mannen als Gianni Moscon en Ilan Van Wilde lang bij hun kopmannen. Die laatste wilde daar nog wel even wat over kwijt in de Tour-podcast van Het Nieuwsblad.

Van Wilder zegt het al maanden te lezen: de Belgische ploeg zou het afleggen tegen de andere grote ploegen en het niet kunnen bolwerken tegen bijvoorbeeld Visma | Lease a Bike. Wel, juist dinsdag was die ploeg minder sterk vertegenwoordigd dan de blauwhemden dat waren. Dat gegeven raakte een snaar bij de jonge Belg, de kompaan van Evenepoel. 'Ik ga even het moment nemen om mijn teleurstelling te uiten naar de media.'

Van Wilder bijt van zich af: 'Kopmannen die twee miljoen verdienen'

'Er komt altijd maar commentaar op onze ploeg', vervolgde Van Wilder zijn relaas. 'Dat is gewoon echt niet leuk om te lezen en horen. We voelen ons eigenlijk een stuk stront. Vergeet niet dat veel jongens pas hun eerste Tour de France rijden. En je vergelijkt het dan met UAE Team Emirates. Man, dat zijn geen knechten, dat zijn kopmannen die fietsen voor twee miljoen euro per jaar', beet de Belgische jongeling stevig van zich af, de vergelijkingen beu.

'Daarmee is eigenlijk alles gezegd. Er wordt een hoop 'blabla' verkondigt. Zo van: met die ploeg en die mannen gaan ze het heus niet doen. Het is eigenlijk altijd maar negatief. Ik ben dat een beetje beu.' Kopman Evenepoel sloot zich daar bij aan en was hartstikke tevreden over de ploeg. 'Ze hebben het allemaal volgehouden tot aan de voet van de Galibier. Dat is toch een heel goed teken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws