De Bondt verliest belangrijke zonnebril, Alpecin-Fenix looft beloning uit Wielrennen
Wielrennen

De Bondt verliest belangrijke zonnebril, Alpecin-Fenix looft beloning uit

De Bondt verliest belangrijke zonnebril, Alpecin-Fenix looft beloning uit

Dries De Bondt is tijdens de vierde etappe van de Baloise Belgium Tour zijn zonnebril kwijtgeraakt. Nou en, zou je kunnen denken: zonnebrillen genoeg te vinden. De bril is echter van emotionele waarde voor de coureur. Hij droeg hem namelijk ook tijdens zijn ritzege in de Giro d'Italia.

Alpecin-Fenix, de ploeg van De Bondt, meldt op Twitter dat de renner zijn zonnebril kwijtspeelde op zo'n vier kilometer van de finish. De renners passeerden op dat moment net het plaatsje Tohogne, net voordat de renners verder reden richting Warre en finishplaats Durbuy. Het team vraagt mensen zich te melden als ze weten waar het voorwerp is en belooft een speciale beloning.

De Bondt droeg de Oakley-zonnebril dus ook tijdens zijn ritoverwinning in de Giro d'Italia, toen hij de beste was in de achttiende rit naar Treviso. Zonder de bril zat de ritzege er zaterdag niet in voor hem. Hij beëindigde de etappe als vijfde, op bijna een halve minuut achterstand van ritwinnaar Quinten Hermans.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws