Pogacar geeft krachtig signaal af: 'Wisten dat hij het hier beter zou doen dan iedereen' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar geeft krachtig signaal af: 'Wisten dat hij het hier beter zou doen dan iedereen'

Pogacar geeft krachtig signaal af: 'Wisten dat hij het hier beter zou doen dan iedereen'

De ritzege in de voorlaatste etappe in de Ronde van Sloveniƫ werd op een wel heel opmerkelijke wijze uitgevochten door Tadej Pogacar en Rafal Majka. De twee ploeggenoten speelden een potje steen-papier-schaar om de ritzege, waarbij de Pool uiteindelijk de winnaar bleek. En dat terwijl hij wist dat Pogacar met de sterkste benen rondreed.

'Ik wil Tadej en het complete team bedanken', laat Majka na afloop van de etappe weten via de kanalen van UAE Team Emirates. 'We kwamen samen samen de laatste beklimming door, terwijl ik maar al te goed wist dat Tadej het hier beter zou doen dan iedereen. Maar nog steeds liet hij de overwinning aan mij', klinkt het met veel ontzag voor zijn kopman. 'We hebben nu drie etappes gewonnen en leiden het algemeen klassement.'

Pogacar lyrisch na 'geweldige dag'

Pogacar is op zijn beurt lyrisch op sociale media over de etappe, die door zijn geboorteplaats Komenda trok. Met de nodige emoji's en superlatieven looft hij zijn ploeg, de fans en het land: 'Er zijn niet genoeg woorden te vinden om de etappe van vandaag te beschrijven. Iedereen bedankt voor de geweldige dag!

De jonge Sloveen gaf met het wederom sterke optreden in de Ronde van Sloveniƫ een signaal af naar de concurrentie in aanloop naar de Tour de France. 'We hebben laten zien dat we op verschillende fronten sterk zijn: zowel in de bergen als op het vlakke', vertelt hij in een door de ploeg naar buiten gebracht audiofragment. 'We rijden samen erg sterk en ook met het warme weer had ik geen probleem. Het was goed te doen vandaag.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws