Update | Van Baarle breekt hand en schouder bij crash in Parijs-Roubaix, Nederlander mist Amstel Gold Race Wielrennen
Wielrennen

Update | Van Baarle breekt hand en schouder bij crash in Parijs-Roubaix, Nederlander mist Amstel Gold Race

Update | Van Baarle breekt hand en schouder bij crash in Parijs-Roubaix, Nederlander mist Amstel Gold Race

Waar Jumbo-Visma-ploegleieder Arthur van Dongen eerst aan In de Leiderstrui liet doorschemeren dat de de blessures bij Dylan van Baarle op het eerste gezicht relatief meevielen, heeft nader medisch onderzoek anders uitgewezen.

Van Baarle kwam hard ten val in het Bos van Wallers en bleef - op het eerste oog - met veel pijn liggen. De winnaar van Parijs-Roubaix van vorig jaar is vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis van Valenciennes. 'Dylan heeft veel schaafwonden en last van zijn kaak, maar gelukkig lijkt het minder te zijn dan dat het op het eerste oog leek', stelde Van Dongen niet lang na het voorval. Ploegmaat Timo Roosen zag Van Baarle liggen bij het passeren van de bekende kasseistrook en schrok daarvan. 'Ik heb meteen in het oortje geroepen dat hij daar nog lag.'

Update - 9 april 2023 (21.15 uur): Van Baarle blijkt toch flink gehavend, hardrijder breekt hand en schouder

Middels een bericht op Twitter heeft Jumbo-Visma de schade bij Van Baarle kenbaar gemaakt. De klassiekerspecialist blijkt zijn hand gebroken te hebben, evenals zijn schouder. Bovendien heeft hij een flink gehavend gezicht overgehouden aan zijn crash in 'De Hel van het Noorden'. Logischerwijs mist de winnaar van Parijs-Roubaix als gevolg van zijn blessure noodgedwongen de Amstel Gold Race, een thuiswedstrijd waar hij normaal gesproken aan deelgenomen zou hebben. Hoelang Van Baarle precies uit de roulatie ligt, is nog niet bekendgemaakt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws