De Cauwer vermoedt dat Vingegaard de Vuelta gaat winnen: 'Hiërarchie binnen Jumbo-Visma is sowieso bepaald' Wielrennen
Wielrennen

De Cauwer vermoedt dat Vingegaard de Vuelta gaat winnen: 'Hiërarchie binnen Jumbo-Visma is sowieso bepaald'

De Cauwer vermoedt dat Vingegaard de Vuelta gaat winnen: 'Hiërarchie binnen Jumbo-Visma is sowieso bepaald'

Tijdens de Vuelta a España vormen Renaat Schotte en José De Cauwer het commentaarduo op Sporza. Na afloop van iedere etappe zorgen de heren ook voor een analyse en dat was na afloop van de rit op de flanken van de legendarische Angliru niet anders. Zoals verwacht kwam vooral de rolverdeling en eventuele hiërarchie binnen Jumbo-Visma, de ploeg die andermaal voor een 'oneteamshow' zorgde, ter sprake.

'Het zijn drie ploegmakkers en niemand is bekwaam om zich tussen hen te plaatsen. We moeten buigen en zeggen: ''Jumbo-Visma is met verve de beste ploeg''', duidt de 73-jarige De Cauwer, die vervolgens aangeeft dat hij niet durft te zeggen wie van de drie kopmannen - Sepp Kuss, Jonas Vingegaard en Primoz Roglic - écht het allersterkst is. 'Dat hebben we nog niet echt gezien.'

De Cauwer begreep tactiek van Bahrain Victorious niet

Op de Angliru reden Roglic en Vingegaard weg bij rodetruidrager Kuss, wat vooral in de media de nodige vragen opriep. Termen als 'verraad' en 'vreemd' kwamen immers regelmatig om de hoek kijken. De Cauwer vermoedt niet dat Roglic en Vingegaard liegen wanneer ze stellen dat ze Kuss de eindzege in de Spaanse rittenkoers van harte gunnen. 'Roglic maakte tempo en Kuss loste. We zagen hem spreken. Roglic keek niet om of ze moesten wachten. Kuss heeft een signaal gegeven dat ze niet hoefden te kijken. Dat gaf hij zelf ook toe', aldus de ex-ploegmaat van Hennie Kuiper.

Als De Cauwer er zijn geld op moest inzetten, zou hij Vingegaard aanwijzen als uiteindelijke Vueltawinnaar. 'Die staat er het beste voor, maar de hiërarchie binnen de ploeg is volgens mij sowieso bepaald. Vingegaard heeft de Tour de France al 2 keer gewonnen en is nog jonger dan die andere twee. Volgens mij is hij de kopman.' De rot in het vak stelt bovendien zijn vragen bij de tactiek van Bahrain Victorious, de ploeg uit het Midden-Oosten die met Wout Poels en MIkel Landa probeerden het Jumbo-Visma-trio te lossen. 'Ik begreep die tactiek niet, vooral als je weet wat Jumbo-Visma kan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws