Wuyts snapt niets van tactiek Evenepoel: 'En waar is de ploegleiding van Soudal Quick-Step mee bezig?' Wielrennen
Wielrennen

Wuyts snapt niets van tactiek Evenepoel: 'En waar is de ploegleiding van Soudal Quick-Step mee bezig?'

Wuyts snapt niets van tactiek Evenepoel: 'En waar is de ploegleiding van Soudal Quick-Step mee bezig?'

Ex-Sporza-commentator Michel Wuyts is heden ten dage columnist en analist bij Het Laatste Nieuws. Namens dat medium verzorgt hij na elke etappe in de Vuelta a España ook een paar minuten durende analyse. Dat deed hij ook na de epische rit richting de top van de Angliru, waar Jumbo-Visma andermaal een show opvoerde. De toon van Wuyts is vrij kritisch, wat zich met name richt op de koerstactiek van Remco Evenepoel en Soudal Quick-Step...

Ook in de etappe richting de mythische Angliru trok Evenepoel ten aanval. De 'Kannibaal van Schepdaal' kon daarbij rekenen op flinke steun van zijn ploegmaat Mattia Cattaneo, Uiteindelijk kwam de 23-jarige Vlaming alleen voorop te zitten, maar werd hij op circa vijf kilometer van de aankomst bij de lurven gevat. 'Als het zijn doelstelling was om zijn bergtrui veilig te stellen, heeft hij een zaakje gedaan. Maar het was de verwachting dat hij mee zou doen voor ritwinst. Dan was zijn beslissing om al zo vroeg aan te vallen dom', vindt Wuyts er op karakteriserende wijze het zijne van.

Wuyts sluit zich aan bij Bruyneel

De 66-jarige Leuvenaar vervolgt: 'Waar is de ploegleiding van Soudal Quick-Step mee bezig? Waarom steunen ze hem om al zo vroeg te gaan? Ik begrijp dat niet, iemand moet hem toch zeggen dat hij zich moet inhouden. Als je al koers maakt op tachtig kilometer van de aankomst, word je op zo’n aankomst automatisch teruggefloten.'

Naar eigen zeggen had Wuyts Evenepoel liever zien opereren vanuit het defensief. 'Hij kon zo nog altijd punten sprokkelen voor zijn bergtrui én eens kijken waar hij nu staat tegenover die echte toppers', sluit hij zich aan bij Johan Bruyneel, die een paar dagen eerder pakweg hetzelfde liet optekenen. De uitspraken van Wuyts ogen ietwat vreemd, daar Evenepoel na afloop van de rit zelf aan HLN vertelde dat hij de ritzege niet in zijn gedachten had. 'Sepp Kuss had me voor de start gezegd dat Jumbo-Visma wilde controleren om de rit te winnen. Daarom gaf ik ook via de ploegradio mee dat ik mee wilde gaan in de vlucht om punten te pakken op de eerste twee cols', aldus de wereldkampioen tijdrijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws